"Global Teacher Prize Ukraine": цьогорічний конкурс б’є рекорди за кількістю учасників та їхнім віком
"Global Teacher Prize Ukraine": цьогорічний конкурс б’є рекорди за кількістю учасників та їхнім віком

"Global Teacher Prize Ukraine": цьогорічний конкурс б’є рекорди за кількістю учасників та їхнім віком

П’ятсот анкет на участь у конкурсі, 350 номінацій. І це лише за перший місяць прийому заявок на участь в освітній премії "Global Teacher Prize Ukraine". Цьогорічний конкурс вже б’є рекорди не тільки за кількістю учасників а й за їхнім віком. Наймолодшому вчителю 18 років, найстаршому 72.

Про те, як освітні проєкти змінюють життя не тільки вчителів, а й учнів, 27 квітня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У свої 33 Дмитро Волошин - співзасновник однієї з найбільших у світі платформ для вивчення іноземних мов, яка налічує 40 тисяч викладачів і сотні тисяч учнів зі ста вісімдесяти країн світу. Усе почалося з того, що Дмитро хотів удосконалити власну англійську і шукав викладача, розповідає бізнесмен. Своєму успіху хлопець завдячує, передусім, учителям рідної Заліщицької гімназії на Тернопільщині. 

"Для мене викладач, він, насамперед, повинен мотивувати людину і навчити думати. Емпатія до людини, яку він навчає. Це не тільки той, хто викладає свій предмет, а ще й думає, яку людину ми виховуємо поза навчальним процесом" - говорить він.

Одним із тих, хто позитивно вплинув на свідомість школяра, був його викладач з історії та громадянської освіти, торішній переможець конкурсу "Global Teacher Prize Ukraine" Василь Дяків. Учень і вчитель не бачилися відтоді, як Дмитро закінчив школу. Сьогоднішня онлайн зустріч для обох стала приємним сюрпризом.

Василь Дяків зізнається, що весь цей час стежив за Дмитром, знає і радіє успіхам колишнього учня.

"Цей успіх - це є закономірність. Це що зараз є, це не є випадковим, це є системна праця, це є системний підхід", - зазначає він.

Нині Дмитро номінує ще двох своїх колишніх учителів на участь у конкурсі.

Сам переможець торішньої премії Василь Дяків зізнається - участь у змаганнях дуже змінила його життя.

"Тобі дають можливість показати, наскільки вчителі важливі. Це раз. По-друге, наскільки до вчителів прислухаються і наскільки розуміють їхні потреби, вимоги, проблеми", - говорить він.

Щороку конкурс стає не тільки популярнішим, а й змінює долю його учасників, каже його засновниця Зоя Литвин

"Вони стають агентами змін, вони стають лідерами думок, вони з’являються на шпальтах журналів, вони очолюють школи, стають директорами, або очолюють освітні центри, створюють свої дивовижні освітні проєкти. Престиж професії зростає", - зазначає вона. 

Відео Новини України: як конкурс "Global Teacher Prize Ukraine" змінює життя вчителів та учнів

П’ятсот анкет на участь у конкурсі, 350 номінацій. І це лише за перший місяць приймання заявок на участь в освітній премії "Global Teacher Prize Ukraine". Цьогорічний конкурс уже б’є рекорди не тільки за кількістю учасників, а й за їхнім віком. Наймолодшому вчителю - 18 років, найстаршому - 72. Як освітні проєкти змінюють життя не тільки вчителів, а й учнів – дивіться далі.  

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Цей конкурс мотивує не тільки вчителів, а й надихає учнів. Саме дітей, кураторка проєкту "Право на освіту" ведуча ТСННаталія Мосейчук закликає номінувати своїх педагогів на цю премію. І запропонувала організаторам ідею.

"Будемо святкувати День незалежності України. Я дуже хочу запропонувати, як ідею, залучитися до цього конкурсу вчителів, яким по 30. Це ровесники нашої країни. Подивіться, будь ласка, в паспорти - можливо вам 30 і ви вчитель української школи. Долучайтеся, будь ласка, до "Global Teacher Prize Ukraine", - зазначила вона. 

Анкети на участь у конкурсі прийматимуть до першого серпня.

Автор:
Іван Воробйов
Источник материала
Поделиться сюжетом