Кожному - по ямі: українці вимагають у Зеленського безкоштовних місць на кладовищі
Кожному - по ямі: українці вимагають у Зеленського безкоштовних місць на кладовищі

Кожному - по ямі: українці вимагають у Зеленського безкоштовних місць на кладовищі

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилося звернення до глави держави Володимира Зеленського з приводу необхідності виділення для кожного жителя України безкоштовного місця на кладовищі.

Автором тексту відповідної петиції є Крошка Богдан.

Детальніше про текст петиції, зверненої до Президента України

За словами автора звернення, він є жителем Кривого Рогу, де, мовляв, представники міської влади вважають створення міського крематорію не доцільним з економічної точки зору.

Всі новини України та світу - в нашому Telegram!

Автор петиції додав, що при цьому один з п'яти найбільш заможних жителів міста (серед власників комунальних підприємств) - це людина, яка відповідає за питання поховання людей на криворізьких кладовищах. За словами Богдана Крошки, одна така яма на кладовищі міста коштує не менше 10 тисяч гривень.

Стрічка свіжих новин - у нашому Viber!

Автор звернення висловив обурення фактом, що українець, який прожив протягом усього життя у своїй країні, зобов'язаний платити за надання йому місця для похорону.

Крихітка зазначив, що яма для поховання має розміри 2 на 1,5 метра з розрахунку на одне тіло. Так, чоловік звернувся з проханням про допомогу жителям Кривого Рогу і всієї країни шляхом виділення для кожного жителя безкоштовного місця для поховання, що, на його думку, закриє питання з корупцією в даній сфері. Також Крошка запропонував покладення інших витрат, пов'язаних з кладовищем, на міськбюджет.

Кількість голосів на підтримку петиції

Автором петиції - Крошкою Богданом - звернення було опубліковано 26 квітня. Станом на 27 квітня петиція набрала 77 голосів з 25 тисяч необхідних для розгляду главою держави. До кінця голосування залишився 91 день.

Не дивно, що українців турбує питання поховань, оскільки, як повідомляв MY.UA, всього за добу в країні зафіксовано понад 400 смертей від коронавірусу.

Також ми розповідали, що COVID - 19 забрав життя знаменитого актора.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter!

Також підписуйтесь і читайте новини на каналі Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом