«Червона» зона поменшає одразу на дві області: знайдіть свою
«Червона» зона поменшає одразу на дві області: знайдіть свою

«Червона» зона поменшає одразу на дві області: знайдіть свою

Заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ направило на розгляд Комісії з ТЕБ та НС подання про виключення з "червоної" зони 2 областей.

За словами Віктора Ляшка, ситуація з коронавірусною інфекцією в Україна стабілізувалася.

До 1 травня з «червоного» рівня епідемічної небезпеки виведуть Київську та Миколаївську області. Вони можуть бути переведені до «жовтої» зони карантину.

Отже, з 1 травня в Україні в «червоній» зоні карантину залишиться 7 областей. Зокрема це Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Харківська та Запорізька області.

За словами Віктора Ляшка, близькі до виходу з «червоної» зони Запорізька та Полтавська області.

 За даними МОЗ в жодній з областей не перевищений показник госпіталізацій. Нагадуємо, МОЗ встановило допустимий рівень заповнення ліжко-місць з киснем на рівні 65%.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Ситуація в Україні

Раніше Львівська та Одеська області поповнили список «жовтих» регіонів. Показники захворюваності на коронавірус у них покращилися. Зокрема, на Півдні кількість нових інфікованих за останній тиждень знизилася на понад 20%.

Віктор Ляшко зазначив, що знизилася і кількість госпіталізацій. За останні 3 тижні кількість нових госпіталізацій до ковідних лікарень зменшилася в 1,5 рази. А за останній тиждень – на 14%.

Одеська область відповідає показникам, що дозволили перевести її з «червоного» рівня одразу в «жовтий».

З 27 квітня одеські школярі 5 – 11 класів повернулися до очного навчання. Закладам харчування дозволили приймати відвідувачів. Однак діє правило – не більше 1 людини на 4 кв. м.

Дозволено відвідувати торгівельні центри та проводити масові заходи, звісно, з дотриманням карантинних вимог.

Пом’якшили карантин і на Галичині. Повернули пільговий проїзд у транспорті, щоправда лише з 11 до 16 години.

Школярі повернуться за парти вже після Великодніх свят – 5 травня.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що можуть розпочати роботу заклади громадського харчування і магазини всіх профілів.

На засіданні Комісії з ТЕБ та НС вирішили скасувати обмеження «червоної» зони в місті Київ з 1 травня. Воно опинилося одразу в «жовтій» зоні.

Раніше у мерії заявляли про необхідність дотримання карантинних вимог під час Великодня та служб у храмах. Дозволено не більше 1 людини 1 кв. м під час богослужіння. Освячення пасок буде відбуватися тільки на вулиці та з дотриманням дистанції. Маски носити обов’язково.

Спецперепустки на транспорт в Києві скасують.

Триває кампанія з вакцинації проти коронавірусу. За останні 2 дні зробили понад 140 тисяч щеплень, кожного дня вакцинували по більше, ніж 70 тисяч українців.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв свіжу коронавірусну статистику.

Київ виходить з локдауну 1 травня. Всі новини з регіонів України читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом