З 1 травня в Україні діє фіксована ціна газу
З 1 травня в Україні діє фіксована ціна газу

З 1 травня в Україні діє фіксована ціна газу

З 1-го травня 2021-го року в Україні починається дія фіксованої ціни газу, яка збережеться протягом найближчого року.

Про це повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

Що це означає для побутових споживачів

Так, всіх побутових споживачів газу з 1-го травня перевели на річний контракт.

Однак газові компанії можуть робити пропозиції споживачам і про місячні тарифи на газ. Щоб перейти, від споживача буде потрібно відповідна заявка. Також у споживачів є право вибрати іншого постачальника газу під час дії річної ціни.

Свіжі новини України та світу, включаючи новини економіки - в Viber!

У "Нафтогазі" думають про те, чи дозволяти компаніям-постачальникам газу самостійно дозволяти або забороняти споживачам повертатися до річного контракту, якщо вони вже перейшли на ціну за місяць.

Варто зазначити, що у постачальника є право визначати, чи відновлювати обслуговування споживачів, які раніше обрали іншого постачальника.

Якою буде фіксована ціна газу

З 1 - го травня державний регулятор - "Нафтогаз" - запропонував у рамках річного тарифного плану ціну газу на рівні 7,96 гривень за кубометр (з урахуванням ПДВ, не враховуючи вартість розподілу). При цьому в Кабінеті Міністрів очікують від регулятора та інших компаній зниження цін газу в літній період, так як у них почнеться боротьба за споживачів.

Інші свіжі новини - в месенджері Telegram!

Раніше глава уряду Денис Шмигаль заявив, що при встановлених правилах постачальники газу зможуть знижувати ціну, але не матимуть можливості її підвищити.

За його словами, головним завданням Кабміну є встановлення зрозумілих, прозорих і справедливих правил на газовому ринку.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що в Україні рішення про підвищення тарифів на електроенергію перенесли з травня на липень.

Постачальники оприлюднили свої річні ціни на газ - ознайомтеся з ними на нашому сайті.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас також на Flipboard, де зібрана вся стрічка новин!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом