Теоретично війська РФ досі можуть розпочати вторгнення з Криму – Дейнеко
Теоретично війська РФ досі можуть розпочати вторгнення з Криму – Дейнеко

Теоретично війська РФ досі можуть розпочати вторгнення з Криму – Дейнеко

Фото з відкритих джерел

«Це був черговий елемент гібридної війни» – Дейнеко про скупчення військ РФ вздовж українського кордону

Загроза наступу Росії з території тимчасово окупованого Криму існує. Втім, стратегічні замисли військово-політичного керівництва РФ невідомі. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

За словами Дайнеко, можна констатувати факти про зосередження в тому чи іншому місці певних угруповань ЗС РФ, але що планує російське керівництво невідомо.

«Чисто теоретично така можливість існує, це угруповання може розпочати вторгнення на територію України з території тимчасово окупованого Криму», – повідомив він.

Водночас Дейнеко зазначив, що відведення військ почалось: «Але ж до цього було й нарощення тих сил, які вже були. Ви ж розумієте, що не можна одномоментно вивести таку кількість військовослужбовців, таку кількість зброї і військової техніки».

Також він зазначив що зараз жодного відведення військ із таборів поблизу Воронежа та міста Богучар у Воронезькій області не спостерігають.

Нагадаємо, що Росія оголосила про часткове відведення своїх військз окупованого Криму та східного кордону України. Президент України Володимир Зеленський назвав це «маленькою перемогою» Києва та його союзників.

Також стало відомо, що посол України у Німеччині Андрій Мельник закликав до міжнародного моніторингу ходуповернення російських військ до місць постійної дислокації. За інформацією дипломата, попри відведення російських військ від українських кордонів, частина важких озброєнь залишилась на позиціях.

Крім того учора міністр закордонних справ України звинуватив Російську Федерацію у спробі взяти під контроль Азовське море.

Источник материала
Поделиться сюжетом