Держсекретар США приїхав до України: детальна програма зустрічей і переговорів Блінкена у Києві
Держсекретар США приїхав до України: детальна програма зустрічей і переговорів Блінкена у Києві

Держсекретар США приїхав до України: детальна програма зустрічей і переговорів Блінкена у Києві

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який вже прилетів до України, 6 травня має низку робочих зустрічей в Києві. Зокрема, американський посадовецьзустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, головою МЗС Дммитром Кулебою, з народними депутатами, очільником ПЦУ митрополитом Епіфанієм тощо.

 Програму візиту Ентоні Блінкена опубліковано на сайті Держдепу США.

Так, о 9:20 Ентоні Блінкен зустрівся з депутатами Верховної ради. Бесіда була закритою для преси.

О 9:40 держсекретар США має зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Далі о 10:10 Блінкен візьме участь у покладанні квітів на згадку про війну на Донбасі з головою МЗС Дмитром Кулебою і главою ПЦУ Епіфанієм.

Своєю чергою, голова МЗС Дмитро Кулеба у своєму Twitter вже опублікував світлину із Блінкеном, якого він назвав своїм колегою та другом.

"Важливо, що мій колега та друг Ентоні Блінкен здійснює перший візит у цю частину Європи саме до України. Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі і Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору", - йдеться в публікації Кулеби.

Важливо, що мій колега та друг @SecBlinken здійснює перший візит у цю частину Європи саме до України. Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі і Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору. pic.twitter.com/C4IJfB4JQw

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) May 6, 2021

Далі о 10:20 Ентоні Блінкен разом з Епіфанієм відвідає Михайлівський монастир. Зустріч з президентом України Володимиром Зеленським у Блінкена запланована на 10:45. А за годину планується їхня спільна пресконференція.

Після цього о 12:30 Блінкен зустрінеться з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. О 15:25 Блінкен візьме участь у віртуальному Круглому столі з реформи і боротьби з корупцією. А 16:15 держсекретар США долучиться до віртуальної зустрічі посольства США в Києві.

Як повідомлялося, у МЗС розповіли,яких результатів очікуютьвід візиту держсекретаря США до Києва.

Нагадаємо, що Ентоні Блінкен перебуватиме у Києві разом зі своєю заступницею Вікторією Нуланд. Із чим державний секретар США їде на свою історичну батьківщину та чому Зеленський власними діями поставив під питання можливу зустріч із американським лідером Джо Байденом, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео Новини світу: для чого держсекретар США Блінкен прибуде до України

Держсекретар США Ентоні Блінкен буде у Києві вже наступного тижня. Про це він розповів у інтерв'ю американському телеканалу. Серед іншого він говорив про відведення російських військ від кордонів із Україною і анонсував свій візит до Києва. Його приїзд пов'язують із зустріччю американського та російського президентів, яка планується за декілька тижнів. Тому візит високопосадовця має стати знаком підтримки для України.  

Новини світу: для чого держсекретар США Блінкен прибуде до України
ТСН. 16:45
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader