Єрмак висловив сподівання щодо візиту Байдена в Україну цьогоріч
Єрмак висловив сподівання щодо візиту Байдена в Україну цьогоріч

Єрмак висловив сподівання щодо візиту Байдена в Україну цьогоріч

КИЇВ. 7 травня. УНН. Діалог між Україною та США сьогодні перебуває на дуже високому рівні, він є змістовним і надзвичайно конструктивним. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, підбиваючи підсумки зустрічі Президента Володимира Зеленського з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у Києві, пише УНН.

Деталі

Держсекретар США Ентоні Блінкен та члени американської делегації запевнили, що Україна була і є стратегічним і дуже важливим партнером і союзником Сполучених Штатів. Крім того, за словами Єрмака, сьогодні обговорювалося питання можливої зустрічі президентів України та Сполучених Штатів.

Цитата

“Можу сказати: поки що немає конкретної дати зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена, але є підстави вважати, що ця зустріч невдовзі відбудеться, оскільки є зацікавленість на високому рівні — і з боку українського Президента, і ми почули від Держсекретаря про таку зацікавленість з боку Президента Байдена”, — повідомив керівник Офісу Глави держави.

Він нагадав, що у 2021 році Україна святкує 30-річчя незалежності. “Тому є велике сподівання побачити Президента Байдена в Україні в цьому році”, — сказав Андрій Єрмак.

Керівник Офісу Глави держави також додав, що формат зустрічей, які Ентоні Блінкен мав в Україні, підтверджує, що стосунки між нашими державами будуються на різних рівнях.

Що було раніше

Держсекретар США прибув у Київ у середу, 5 травня, після 23:00. Разом з головою Держдепартаменту США Київ відвідає і його заступник з політичних питань Вікторія Нуланд, добре відома в Україні.

6 травня зранку Блінкен вже провів зустрічі з народними депутатами та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Обговорювалися у тому числі і реформи та військове співробітництво.

Потім Державний секретар США поклав квіти до стіни пам’яті полеглих за Україну та зустрівся з митрополитом Епіфанієм. Після цього вони разом відвідали Михайлівський собор. Особливу увагу під час цієї зустрічі, як вказали у ПЦУ, було приділено питанню становлення Православної Церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності. 

Зустріч Блінкена з Президентом України Володимиром Зеленським тривала близько години.  Зеленський передав американському колезі Джо Байдену запрошення відвідати Україну поточного року. 

Теги по теме
США Владимир Зеленский Джо Байден Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом