На пресконференцію Зеленського та Блінкена хотіли акредитуватися понад 100 журналістів – Офіс президента
На пресконференцію Зеленського та Блінкена хотіли акредитуватися понад 100 журналістів – Офіс президента

На пресконференцію Зеленського та Блінкена хотіли акредитуватися понад 100 журналістів – Офіс президента

Офіс президента України отримав заявки на акредитацію на пресконференцію президента Володимира Зеленського та державного секретаря США Ентоні Блінкена від понад 100 журналістів. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба ОПУ.

«Усього було надіслано понад 60 заявок на акредитацію (понад 100 журналістів) зрозуміло, що забезпечити доступ усіх бажаючих не виявлялося можливим. Зважаючи на ці обставини була забезпечена пряма трансляція заходу, оперативне розповсюдження фото- і відеоматеріалів для представників ЗМІ», – розповіли в ОПУ.

В Офісі пояснили, що обмежили кількості представників ЗМІ на заході через карантинні заходи.  

«Під час підготовки заходу і спілкування із представниками американської делегації було досягнуто домовленості щодо дотримання усіх заходів безпеки (масковий режим, соціальна дистанція), а, отже, присутності на зустрічі зі ЗМІ не більше 20 осіб, представників ЗМІ, в тому числі – співробітників пресслужб ОП та пана Ентоні Блінкена», – пояснили в ОПУ, однак не уточнили, за якими критеріями обирали журналістів.

На пресконференції питання встигли поставити лише журналістки телеканалу «Україна» та видання ВВС.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до України 5 травня ввечері. Його в поїздці супроводжує заступниця Вікторія Нуланд, яка працювала з українськими питаннями в адміністрації Барака Обами. Візит Блінкена відбувається на тлі посилення російської гібридної агресії проти України.

6 квітня держсекретар Блінкен зустрівся з очільником МЗС України Дмитром Кулебою та предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм, а також спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим та головами парламентських фракцій.

Офіс президента заявив, що у зв’язку з карантинними обмеженнями у пресконференції за результатами перемовин Зеленського і Блінкена зможуть взяти участь лише 20 представників засобів масової інформації. Про відмову в акредитації повідомив Прямий канал, видання «Букви» та 5 канал.

Фото: ОПУ

Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Общество Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом