За програмою Зеленського "Велике будівництво" на Буковині відкриють новий КПП на румунському кордоні
За програмою Зеленського "Велике будівництво" на Буковині відкриють новий КПП на румунському кордоні

За програмою Зеленського "Велике будівництво" на Буковині відкриють новий КПП на румунському кордоні

Чернівецька ОДА

Протягом двох років у Чернівецькій області відкриють чотири нових КПП на кордоні із Румунією. Перший з них, КПП "Дяківці", планують здати вже до Дня незалежності, до нього також прокладуть дорогу європейської якості, повідомляє Чернівецька ОДА.

"Ми маємо майже 300 км спільного державного рубежу України і Румунії на території Чернівецької області, але сьогодні працює лише один-єдиний міжнародний пункт перетину кордону. Така ситуація є неприпустимою, і ми докладаємо максимум зусиль, щоби КПП "Дяківці", "Красноїльськ", "Шепіт", "Руська" також були відкриті", - заявив голова ОДА Сергій Осадчук. 

За його словами, це не тільки посилить взаємодію з ЄС – сусідньою Румунією, Болгарією і Грецією, а й створить додаткові стимули для місцевого бізнесу. 

Чернівецька ОДА

Роботи на пункті в Дяківцях заморозили у 2016 році. Зараз їх відновлюють в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Разом із новим КПП у Дяківцях відремонтують дорогу до пункту перетину. На капітальний ремонт 5-кілометрової ділянки шляху Т2604 "Чернівці – Герца – КПП "Дяківці" заклали близько 78 млн гривень. За ці гроші замінять покриття, сформують підпірні стінки та прокладуть необхідні дренажі, встановлять дорожні знаки, бар’єрне огородження і нанесуть сучасну розмітку. 

Чернівецька ОДА

Крім того, відремонтують 5 км дороги від моста у Маршинцях до Герци. Міст відбудували ще минулого року, а протягом 2021-го від нього прокладуть асфальтову дорогу замість ґрунтової. 

"Ці два об’єкти – маршинецький міст та контрольно-пропускний пункт "Дяківці" – скоротять шлях усім туристам, які подорожуватимуть у балканському напрямку", - підкреслив голова ОДА.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, за програмою Володимира Зеленського почали створювати "Мале Карпатське коло". Цей маршрут з’єднає по-європейські якісними дорогами основні туристичні центри Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм канал УНІАН.Туризм.

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом