"Загроза можлива, ніхто не хоче цих сюрпризів": Зеленський назвав кількість військ, яку РФ відвела від України
"Загроза можлива, ніхто не хоче цих сюрпризів": Зеленський назвав кількість військ, яку РФ відвела від України

"Загроза можлива, ніхто не хоче цих сюрпризів": Зеленський назвав кількість військ, яку РФ відвела від України

Російська відвела з території тимчасово окупованого Криму лише 3,5 тисячі своїх військових, а тому загроза з боку РФ залишається. Водночас на Донбасі підтримувані Росією снайпери зменшили кількості пострілів в бік українських захисників. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

"Щодо кількості військових чи кількості військового контингенту РФ, те що ми бачимо, ми бачимо поки що, не зважаючи на те, що було збільшення як контингенту, так техніки, на тимчасово окупованому півострові Крим і тимчасово окупованих частинах Донбасу, а також було збільшення військової техніки вздовж лінії кордону між Росією і Україною, з цього всього ми бачимо поки що, з цих десятків тисяч людей і техніки ми бачимо на сьогодні, і наша розвідка, і наші військові, тільки 3,5 тис. військових, які почали відведення і пішли з території тимчасово окупованого півострову Крим. Більше ніде зменшення ми не бачимо. Вважаємо, що зменшення це повільне, бо, імовірно, загроза  може бути. Так, ніхто не хоче сюрпризів", - заявив Зеленський.

Читайте також: "Цінуємо нашу дружбу і партнерство": Блінкен розповів про теми перемовин із Зеленським і Кулебою 

Водночас Зеленський відзначив зменшення інтенсивності снайперського вогню на Донбасі останнім часом.

"За це слава всім, хто нас підтримував, і слава Богу, скажу відверто, тому що більшість всіх загиблих була цього року. І бачимо, на жаль, збільшення БПЛів з боку тимчасово окупованого Донбасу", - сказав Зеленський.

Своєю чергою, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія відвела деяку частину військ, але значні сили залишаються на кордоні з Україною. Блінкен наголосив, що США ретельно спостерігають за усіма подіями, які відбуваються, та постійно контактують з українською стороною.

"Щодо загроз, вони залишаються. Росія відвела деяку частину військ, але значні сили залишаються на кордоні з Україною. Вона відвела деяке обладнання, але значна кількість обладнання залишається на кордоні з Україною. Отже, Росія має спроможність за досить короткий час агресивно діяти, якщо вона вирішить це зробити. Я високо ціную те стримування, яке продемонструвала Україна у межах таких провокаційних дій перед такою агресією... Україна несе втрати, є регулярні втрати, однак стримування, яке продемонструвала Україна, реальне і високо цінується, тому що Україна не відповідає на провокації, які чинить Росія", - відзначив Блінкен.

Читайте також:

  • На Донбасі бойовики обстріляли українські позиції з гранатометів іпоранили бійця 
  • Вперше за період режиму "тиші" російські найманці обстріляли авто СЦККна Донбасі: фото (7 фото)  
  • Держдеп США закликав "спільно"критикувати дії РФ: "Повинна припинити конфлікт на сході України"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader