Китайська ракета, випущена в космос, може впасти на Землю: прогнози вчених
Китайська ракета, випущена в космос, може впасти на Землю: прогнози вчених

Китайська ракета, випущена в космос, може впасти на Землю: прогнози вчених

У Пентагоні стежать за рухом Великої китайської ракети Long March 5B, що вийшла з-під контролю через ризик її падіння на Землю в найближчі вихідні.

Про це стало відомо із заяв представника Пентагону Майка Ховарда і астрофізика Джонатана Макдауелла, переданих CNN.

Про що заявили Майк Ховард і Джонатан Макдауелл

Майк Ховард зазначив, що точне місце, де ракета може увійти в атмосферу Землі, можна визначити тільки за пару годин до цієї катастрофи.

Новини космосу і технологій, а також новини пригод - в Viber!

Проте представник Пентагону запевнив, що 18-ю ескадрильєю з космічного контролю будуть щодня надані новини про зміни місця розташування ракети на веб-сайті Space Track.

Згідно з інформацією астрофізика Джонатана Макдауелла, який працює в Астрофізичному центрі Гарвардського університету, входження китайської ракети в атмосферу Землі варто очікувати в період з 8 по 10 травня.

За його словами, за ці дні вона облетить планету 30 разів з приблизною швидкістю в 18 тис. миль на годину, що дорівнює 29 тис. км на годину. Це, як зазначив вчений, ускладнює прогнози місця її падіння.

Найсвіжіші новини сайту доступні на нашому каналі Telegram!

Однак, на думку Макдауелла, падіння ракети не є загрозливим для людства і з цієї причини він не вважає необхідними якісь застерігаючі заходи.

Що цьому передувало

29 квітня 2021 року відбувся запуск на орбіту китайського базового модуля їх майбутньої космічної станції. З цією метою була застосована важка ракета-носій Long March 5b ("Чанчжен-5В"), загальна маса якої становить 22 тонни. 

Зараз триває її повільне і непередбачуване повернення на планету Земля.

Варто нагадати, що раніше портал новин MY.UA розповідав про те, що компанія Ілона Маска SpaceX здійснила успішні запуск і посадку прототипу корабля Starship SN15.

Також ми повідомляли, що корабель Starship вибухнув під час випробувань.

Читайте актуальні новини порталу в нашому Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard, де зібрана вся стрічка новин!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом