В Україні День пам'яті та примирення: Зеленський, Порошенко, Тимошенко та інші вшанували жертв Другої світової
В Україні День пам'яті та примирення: Зеленський, Порошенко, Тимошенко та інші вшанували жертв Другої світової

В Україні День пам'яті та примирення: Зеленський, Порошенко, Тимошенко та інші вшанували жертв Другої світової

У суботу, 8 травня, в Україні День пам’яті та примирення. Пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні вшанував президент України Володимир Зеленський.

Відповідний пост президент опублікував в мережі Інстаграм. Володимир Зеленський нагадав, що у ніч з 8 на 9 травня 76 років тому (1945 рік) світ зустрів перші хвилини миру.

«Одну хвилину людство чекало шість років. Або майже 3 мільйони 160 тисяч хвилин Другої світової війни. Коли у кожну з цих хвилин на планеті гинуло щонайменше 20 людей», - написав президент Зеленський у пості.

Також український гарант висловив сподівання, що подібні трагедії більше ніколи не повторюватимуться. «Вічна пам’ять усім, хто загинув у Другу світову війну! Ніколи знову. Never again», - резюмував Володимир Зеленський.

Інші українські діячі також висловилися з приводу Дня пам’яті та примирення.

Дмитро Ярош

Український громадсько-політичний діяч Дмитро Ярош опублікував в мережі знаковий плакат, супроводивши його словами «Ніколи знову».

Петро Порошенко

Колишній президент України також висловився з приводу знакового дня. У своєму пості Порошенко нагадав історію війни, порівнявши Сталіна й Гітлера з Путіним. «І Путін, так само, як і вони, палій війни, який нищить міжнародне право, а землі сусідів розглядає як «життєвий простір» для своєї імперії», - написав Порошенко в мережі Фейсбук.

У вересні 1939 року разом з поляками українці першими відчули наслідки змови двох тоталітарних режимів, комуністичного...

Опубликовано Петро Порошенко Пятница, 7 мая 2021 г.

Юлія Тимошенко

Лідерка «Батьківшини» опублікувала пост в мережі Фейсбук, в якому нагадала, що Друга світова війна стала найстрашнішою в історії. Також політик підкреслила, що нині в Україні також триває війна.

«Тому для нас цей день має свою особливу ціну. Ніщо так не потрібно нам сильніше, ніж мир у країні. І коли тут я говорю про мир, то маю на увазі не просто припинення бойових дій на Донбасі, а мир у його вищому значенні. Я говорю про велике національне порозуміння», - написала Тимошенко.

8 травня. День пам’яті та примирення, День вшанування жертв Другої світової війни. Найстрашнішої війни в історії, війни,...

Опубликовано Юліей Тимошенко Пятница, 7 мая 2021 г

Всі новини України та світу, новини політики в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Леонід Кравчук пояснив, чому жадає зустрічі з Володимиром Путіним.

Також портал MY.UA писав, що Ляшко підтримав Кравчука і пообіцяв дійти до Москви.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом