Винуватців стрілянини в школі в Казані затримали: кількість жертв зросла
Винуватців стрілянини в школі в Казані затримали: кількість жертв зросла

Винуватців стрілянини в школі в Казані затримали: кількість жертв зросла

У вівторок 11 травня на школу №175 в Казані напали двоє озброєних чоловіків. За оновленими даними кількість жертв зросла.

Раніше повідомляли, що в ході нападу загинули 8 осіб – 7 дітей та 1 вчителька. Поранення отримали 21 людина.

Станом на тепер російські ЗМІ повідомляють, що кількість жертв зросла до 11 осіб. За допомогою до медиків звернулися більше 20 людей.

Надзвичайна ситуація в школі сталася вранці 11 травня.

Глава республіки Татарстан Рустам Мініханов повідомив, що постраждали учні 8 класу та їхня вчителька.

Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету надав інформацію, що шестеро з поранених дітей знаходяться в реанімації.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Що відомо про напад

Відомо, що нападниками були 19-річний Ільназ Галявієв та його товариш. Галявієва затримали в ході операції, а от його напарник загинув під час штурму.

Повідомляють також, що в них був третій спільник – 41-річний Мухамедшин Раміль.

Зараз, як повідомляє МВС Росії, вся територія, де велася стрільба, оточена та перекрита. Введено надзвичайний стан та режим контртерористичної операції.

Всі навчальні заклади Казані зачинені, уроки в другій половині дня відмінили.

Зранку на гарячу лінію поліції почали надходити повідомлення, що в школі №175 на вулиці Джаудата Файзі чути постріли.

Очевидці зазняли на відео, що деякі діти рятувалися від нападників, стрибаючи з вікон. Повідомляють, що декілька підлітків розбилися. Також чути було вибухи.

Завтрашній день 12 травня в республіці оголошено трауром.

У нападника була зареєстрована автоматична зброя – рушниця Hatsan escort PS. Дозвіл він отримав 28 квітня. Хлопець прийшов з нею до школи, ввійшов через центральний вхід та, за словами очевидців події, відразу ж відкрив вогонь.

Охорони в школі не було.

Реакція влади

Через надзвичайну подію, що трапилася в Казані, президент Росії Володимир Путін видав термінове розпорядження голові Росгвардії Віктору Золотову змінити чинне положення про володіння та обіг зброї серед громадян.

Як заявив прес-секретар Путіна Пєсков, іноді як мисливську в Росії реєструють види стрілкової зброї, що в інших державах використовуються для штурму будівель. Він пообіцяв, що це також візьмуть до уваги при зміні відповідного законодавства.

Всім родинам, рідні яких постраждали під час стрілянини, президент РФ висловив свої глибокі співчуття. Запевнили, що вони отримають всю необхідну допомогу.

До Казані вже вилетіли міністр освіти РФ Сергій Кравцов та міністр охорони здоров’я Михайло Мурашко. На місце події прибули більше 20 карет швидкої допомоги, з дітьми працюють психологи.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що аварія на трасі Київ - Чоп забрала життя двох людей.

Уряд США оголосив режим НС у зв'язку з атакою російських хакерів. Більше новин про події у світі читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом