20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тисячі робочих місць і поліпшення економіки: Україна підписала 4 угоди на кругленьку суму
Тисячі робочих місць і поліпшення економіки: Україна підписала 4 угоди на кругленьку суму

Тисячі робочих місць і поліпшення економіки: Україна підписала 4 угоди на кругленьку суму

Україна та Франція підписали чотири угоди на суму понад мільярд євро.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. У своєму офіційному Телеграм-каналі український прем’єр зазначив, що ці угоди допоможуть зміцнити стратегічні відносини України та Французької Республіки.

Що передбачено угодами

Як повідомив прем’єр Денис Шмигаль, усі угоди стосуються економіки України. Шмигаль подякував за підтримку Міністру економіки Франції Бруно Ле Меру.

У рамках підписаних угод Франція допоможе Україні покращити якість питної води в Києві. На це виділено 70 мільйонів євро. Серед інших регіонів допомога надійде Луганщині. Там збираються налагодити водопостачання.

Найбільшу суму в рамках угод виділили на постачання в Україну електровозів. Компанія «Альстом» надасть Україні 130 одиниць такої техніки. На це виділено 900 мільйонів євро. Ще 300 мільйонів передбачено на постачання автодрабин для висотних робіт. Їх буде надано, згідно з договором, 370 одиниць.

Стрічка новин України та світу, новини економіки в нашому Viber

Нові робочі місця

Денис Шмигаль серед іншого відзначив, що, з огляду на підписані угоди, в Україні з’явиться велика кількість робочих місць.

«Окремо відзначу: всі проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% та вище, що сприятиме створенню тисяч нових робочих місць. Це цілком відповідає нашій стратегії розвитку національного виробництва», - написав український прем’єр.

Нагадаємо, що 13 травня з візитом у Києві перебуває французький міністр Бруно Ле Мер. Крім підписання чотирьох угод, візит міністра включатиме зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та з міністром фінансів Сергієм Марченком.

Всі новини України та світу, новини Києва в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Шмигаль розповів, скільки років триватиме карантин.

Також портал MY.UA писав, що Шмигаль зробив несподівану заяву.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом