Ляшко повідомив орієнтовну дату наступної поставки вакцини Pfizer до України
Ляшко повідомив орієнтовну дату наступної поставки вакцини Pfizer до України

Ляшко повідомив орієнтовну дату наступної поставки вакцини Pfizer до України

Нова партія вакцини Pfizer/ BioNTech у межах COVAX, який до 24 травня надасть Україні майже півмільйона доз, надійде до держави після 7 червня.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30.Ціфровізація" 18 травня.

Читайте також: У МОЗ роз'яснили, коли треба вакцинуватисяпісля перенесеного COVID-19 та чому це важливо  

"Наступну поставку в межах глобальної ініціативи (COVAX. - Ред.) м-РНК вакцини ми очікуємо від 7 червня", - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, 18 травня до аеропорту "Київ" у межах міжнародної ініціативи COVAX надійшло 122 850 тисяч доз вакцини Pfizer/ BioNTech. Загалом, у межах цієї поставки Україна має отримати 473 тисяч доз вакцини. Решта доз надходитиме впродовж тижня щодня.

Вакцини поки що повезуть на національний склад, а звідти розвезуть в області. Зроблять це після прибуття останньої партії, з якою має приїхати розчинник, необхідний для приготування дози для щеплення.

Більша частина вакцини з цієї поставки призначена для усього персоналу закладів освіти, тобто не лише вчителям чи адміністрації, але й охоронцям, кухарям, технічним працівникам. щеплювати їх почнуть після прибуття останнього рейсу, очікується, що наприкінці-початку наступного тижня.

"Ми хочемо забезпечити їхній захист та захист наших дітей. Якщо діти можуть продовжити ходити до школи, суспільство потроху повернеться до нормального життя. І діти не постраждають від непрямих наслідків пандемії COVID-19", - зауважила Лотта Сильвандер, очільниця представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Нагадаємо, задля охоплення більшої кількості щеплених українців МОЗ паралельно з мобільними бригадами і пунктами щеплень запускає вакцинальні центри, які діятимуть на вихідних. Детально про їхню роботу читайте за цим посиланням.

Відео Новини України: 117 тисяч доз вакцини "Пфайзер"приземлилися в аеропорту "Київ"

Нова партія "Пфайзеру" прибула сьогодні до України. 117 тисяч доз вакцини американсько-німецького виробництва  приземлилися в аеропорту "Київ" - це лише частина від поставки у майже півмільйона доз. Решта має надійти до кінця тижня. Вакцини поки що повезуть на склад, а звідти розподілять по областях. Зроблять це після прибуття останньої партії, з якою має приїхати розчинник, необхідний для приготування дози для щеплення.    

Новини України: 117 тисяч доз вакцини "Пфайзер"приземлилися в аеропорту "Київ"
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader