Проаналізував результати реформ і відзначив подальші напрямки: реакція на пресконференцію Зеленського
Проаналізував результати реформ і відзначив подальші напрямки: реакція на пресконференцію Зеленського

Проаналізував результати реформ і відзначив подальші напрямки: реакція на пресконференцію Зеленського

Користувачі активно ділилися враженнями і Мережі.

У четвер, 20 травня, в ангарі ДП “Антонова” на тлі найбільшого українського літака “Мрія" відбулася пресконференція президента України, яка присвячена дворічному перебуванню на посаді.

ТСН.ua. зібрав реакцію українських політиків, журналістів, активістів та громадян.

"Президент проаналізував результати реформ і відзначив подальші напрямки трансформації країни. Як завжди – енергійно, драйвово та чесно. Атмосфера надихаюча, як під час польоту. Недарма прес-конференція проходила в ангарі заводу "Антонов" на фоні літака Ан 124-100. Я вкотре подумав про те, що за ці 2 роки не втратив ані крихти віри у Президента і в те, що він робить", - написав на своїй сторінці у Facebook керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, вперше в історії України президентом стала людина не з системи, нелінійний політик.

"Спостерігати за тим, як одна сильна особистість протистоїть системі - це дуже потужне відчуття. І хоч система пручається і протестує, я точно знаю, що наш Президент, як завжди, переможе. Тому що він перемагає у всьому, за що береться. Пишаюсь тим, що я в команді Володимира Зеленського, що можу називати його своїм другом. Щиро переконаний, що він змінить нашу країну на краще. Шостий Президент увійде в історію як президент-реформатор, який нарешті зробив Україну розвинутою країною європейського зразка. Він – людина, яка змінить все. А ми, його команда, йому допоможемо", - резюмував він.

Сьогоднішня пресконференція Володимира Зеленського. У відповіді на запитання журналіста президент згадав моє прізвище.

Сказав, що у його команді не буде людей "з таким досвідом". З яким саме" - Володимир Зеленський не уточнив, а тому доведеться прокоментувати. Мій досвід - в уряді взяти відповідальність за країну, проти якої ведеться сухопутна військова операція, триває гаряча фаза війни. Мій досвід - це взяти відповідальність за країну, на рахунках якої 108 тисяч гривень. Мій досвід - це прийняти країну розграбовану, знищену, без вертикалі влади. Без армії, з корумпованою міліцією, з російським газовим зашморгом на шиї країни, з непосильним державним боргом, із загрозою зупинки виплат зарплат і пенсій людям", - зазначив на сторінці у соцмережі колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відео Тимошенко, Яценюк і Гройсман – чи поверне Зеленський їх до уряду

На пресконференції у президента запитували і про "нові обличчя" в складі його команди. Кого Зеленський точно не покличе до уряду – дивіться далі.  

Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

За його словами, країну він передав зі зростаючою економікою, з відродженою армією, зі зменшеним державним боргом, з 90 млрд на рахунках. З Угодою про Асоціацію з ЄС, виконаними вимогами для безвізу, енергетично незалежну від країни-агресора та санкціями проти РФ. Незалежні аналітичні організації з цифрами довели, що жоден уряд не повторив того темпу реформ моїх урядів 14-16 років.

"Десь у цей час Володимир Олександрович давав черговий успішний корпоратив. Тому, сподіваюся, що Володимир Зеленський саме цю нашу різницю у досвіді мав на увазі. І останнє. Повторю, що говорив не раз: я не збирався і не збираюся у команду Зеленського. Довіра народу, а не окремих персоналій, - ось мета справжнього політика. І ця довіра має бути отримана на виборах", - зазначив він.

Своєю чергою, колишня народна депутатка та  віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе також поділилася враженнями від виступу президента.

"Зеленський продовжує грати президента і ставити на популізм, будує "країну мрії". Зеленський значно впевненіший, ніж раніше, він розсмакував владу та ще більше не боїться хамити журналістам і розкидатися гучними звинуваченнями. Він піде на другий термін, і рейтинг його сильно падати не буде, бо у влади підготовано багато нових шоу, які мають сподобатися електорату. Шоу ці люди робили все своє життя і тут вони точно майстри спорту. Країну чекають великі випробування", - написала вона у Facebook.

Також відреагував і мер Києва Віталій Кичко.

"Я, як мер столиці, як голова Асоціації міст України, телефонував у приймальню, писав Президенту - задля зустрічі з робочих питань. А питань у нас чимало - і щодо газу, тарифів, нагальних питань столиці, питань місцевого самоврядування - всіх членів АМУ. Зустріч за останніх півроку так і не відбулася. А коли немає комунікації, - це хіба про ефективну роботу і співпрацю? Також мене здивували звинувачення, мовляв, "не треба красти із бюджету", - заначив він.

Відео Новини України: другий термін, обшуки Кличка, Донбас – про що говорив президент на пресконференції

Ще рано говорити про другий термін: про це Володимир Зеленський заявив на великій пресконференції, якою він підбив підсумки своїх двох років на Банковій. Спілкувався з пресою близько трьох годин. Традиційно критикував свого попередника Петра Порошенка. Нагадав, що Віталій Кличко, як голова КМДА, є його підлеглим. Коментуючи обшуки у структурах КМДА, заявив, що нікуди не направляє слідчих, але якщо є підозри про розкрадання бюджетних коштів, то це треба розслідувати. Детальніше – дивіться.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Львівську журналістку Тетяну Вергелес тішить, що українська мова в українського президента все краща і краща.

"Ще б нутро більш українське, європейсько-українське... Але наразі так", - написала вона.

Своєю чергою журналіст та колишній народний депутат Олександр Сочка жартома звернув увагу на нюанс у офіційному символі 30-річчя Незалежності, який було представлено на пресконференції.

“Зеленський ішов на вибори як Зе. Ми це пам'ятаємо. Буква "З" після перемоги Зеленського отримала певну усталену асоціацію. Щойно Зеленський на прес-конференції представив "логотип" 30-річчя Незалежності України.  "Три" читається і як буква "З" (Зе). Замальованим нуликом нам повідомляють, що З - не нуль, З - квіточка”, - написав він.

[media type="video" id="387373759"

Відео День Незалежності з елементами децентралізації: як Україна святкуватиме своє 30-річчя

Святкування Дня Незалежності Україні буде проходити протягом 3 днів, про це розказав Зеленський. Він анонсував, що в усіх регіонах побудують великі синьо-жовті стяги до Дня прапора. Також буде концерт 24 серпня. Детальніше про урочистості – дивіться далі.  

Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом