Зеленського попередили: Ляшко може втопити його друге президентство
Зеленського попередили: Ляшко може втопити його друге президентство

Зеленського попередили: Ляшко може втопити його друге президентство

Ляшко не має жодного авторитету в медичній спільноті, він слухняна шістка для виконання волі по знищенню далі української медицини, а значить і українського населення. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український лікар, громадський діяч; екс-міністр охорони здоров'я України; народний депутат України 8 скликання Олег Мусій.

Коментуючи призначення новим очільником МОЗу Віктора Ляшка, наш співрозмовник зауважує наступне: «Він не здатен впоратися з такою відповідальністю, тому що він не підтримується медичною спільнотою».

«Будь-які зміни і будь-які поступки на краще можливі, тільки коли учасники процеси підтримують ту чи іншу кандидатуру і того чи іншого міністра в тому числі. Ляшко не має жодного авторитету в медичній спільноті. Він є виконавцем руйнації санепідслужби і є тим, хто не виконав рішення РНБО по її відновленню. І людина, яка несе повну відповідальність за провал вакцинації. Це був його прямий обов'язок у МОЗі. Тому будь-які аргументи, що Ляшко може зробити або справитися, є абсолютно смішними», - додав екс-міністр охорони здоров’я України.

Нашому співрозмовнику сподобався виступ одного з народних депутатів, який сказав, що ціна питання 20 тис. доларів. І ми це побачили по голосуванню, що крім “слуг народу” і навіть антисорівської частини, яка є в “слуг народу”, проголосували дві групи у ВР, які проголосували “за”, які, за словами екс-нардепа, швидше за все, отримали ось цю донацію від наших заокеанських друзів.

«Тому Ляшко є некомпетентним, непрофесійним, брехливим в багатьох своїх заявах. Крім того, він є креатурою голови комітету фельдшера Радуцького — слухняна шістка для виконання волі по знищенню далі української медицини, яку на сьогодні очолюють Зеленський і Радуцький, які несуть за це персональну відповідальність. Тому дуже важливо, щоб розуміли всі, що Ляшко там фунт, причому в найгіршому розумінні цього слова, несамостійна фігура, не здатна приймати самостійні рішення. Проблема в його хазяїнах — Радуцькому і Зеленському», - підкреслив політик.

Щодо політичного тиску на медиків, то, за словами українського лікаря, він мав на увазі те, що не запитують медичну спільноту про призначення керівників галузі.

«Ми переконані, що в цьому якраз і полягає політичний тиск — що політичні сили і політичні партії не радяться жодним чином з професійною медичною спільнотою і, по суті, її знищують. І яскравим прикладом цього є призначення Ляшка. З жодною медичною спільнотою, з існуючими громадськими об'єднаннями і організаціями не було проведено жодної консультації. Призначають політичних фігур», - зауважив громадський діяч.

Наш співрозмовник наголошує, що медицина — це така сфера, яка у всьому світі дистанційована від політичних рішень, бо здоров'я є цінністю, і це прописані у всіх практично конституціях, а не політичною маніпуляцією. А в Україні чомусь звикли, що це політичні призначенці мають очолювати міністерство, яке має відповідати за життя людей.

«Якраз проти цього ось ця петиція, яку підтримує в тому числі і Всеукраїнське лікарське товариство, президентом якого я є. Саме тому я тут, для того, щоб висловити свою підтримку і застерегти депутатів від неправильних кроків. Переді мною зовсім свіжий приклад, яким чином Уляна Супрун, яку палко підтримував Петро Порошенко, втопила його друге президентство. Це ж чекає Зеленського і ті політичні сили, які підтримали сьогодні Ляшка. І мені сумно за таких народних обранців, які є політично недалекоглядними, і їх чекає забуття в найгіршому розумінні цього слова», - підкреслив екс-нардеп.

За словами Олега Мусія, це призначення однозначно означає продовження реформи Супрун. Тому що Степанов трішечки її пригальмував, йому не вдалося її зупинити, тому що проти був саме Радуцький. А Ляшко якраз є креатурою і заступником Уляни Супрун, який руйнував санепідслужбу.

«Він виконував завдання Уляни Супрун і уряду Гройсмана по руйнації санепідслужби. Тому очікувати будь-яких відновлень і будівництва чогось абсолютно від Ляшка не варто, він на це не здатен. Мало того, він виконує завдання спонсорів і тих міжнародних транснаціональних структур, які фінансують, починаючи від “Голосу” і закінчуючи командою Уляни Супрун. Тому це абсолютно очевидно, що буде продовжено тепер вже повномасштабно реформу Супрун, що дорівнює знищенню українського населення. Ось це повинні зрозуміти самі українці і більше ніколи не обирати подібних аферистів, які намагаються їх винищити», - акцентує увагу екс-міністр охорони здоров'я України.

«Сумно, що таке відбулося. Скоріш за все, що Ляшку буде дуже важко без підтримки медичної спільноти. А медична спільнота вже однозначно висловилася, що раз з нами не радяться, ми таких людей не підтримуватиме жодним чином, так, як не підтримуємо, безумовно, псевдореформу псевдо-Супрун», - резюмував наш співрозмовник народний депутат України 8 скликання Олег Мусій.



Источник материала
loader
loader