Доктор Комаровський розповів, кому обов'язково потрібно спати по 12-16 годин
Доктор Комаровський розповів, кому обов'язково потрібно спати по 12-16 годин

Доктор Комаровський розповів, кому обов'язково потрібно спати по 12-16 годин

Найбільш відомий педіатр України, телеведучий Євген Комаровський регулярно ділиться з суспільством важливими новинами на медичну тематику.

Цього разу улюблений лікар українців у своєму Instagram-блозі розповів про те, скільки годин потрібно спати дітям і дорослим для того, щоб такий сон можна було вважати здоровим.

Необхідна тривалість сну в залежності від вікової категорії дітей

Згідно з публікацією Євгена Комаровського, малюки у віці від 4 місяців до 1 року повинні спати не менше 12 годин на добу. Нормальною тривалістю сну дітей молодше однорічного віку можна вважати також 13,14, 15 і 16 годин зі денним сном включно.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber!

Після 1 року і до 2 років дітям, на думку Комаровського, потрібно спати трохи менше - від 11 до 14 годин.

Дітям, які досягли 3-річного віку і тим, яким від 3 до 5 років, необхідний сон тривалістю в 10 - 13 годин, включаючи денний відпочинок.

Більш старші діти, що входять у вікову категорію від 6 до 12 років, за рекомендацією лікаря, повинні спати протягом не менше 9 годин і не більше 12.

Скільки повинні спати підлітки і дорослі

Що стосується підлітків у віці від 13 до 18 років, то їм, на думку Євгена Комаровського, для здоров'я необхідний, як мінімум, 8-годинний сон. Також нормальною тривалістю сну підлітків педіатр вважає 9 і 10 годин.

Читайте свіжі новини медицини і суспільства в нашому Telegram!

Дорослому ж населенню медик рекомендує спати не менше 7 годин на добу. Це - той необхідний мінімум, який необхідний для підтримки гарного самопочуття і відновлення життєвих сил.

Варто нагадати, що раніше портал новин MY.UA повідомляв, що Євген Комаровський у своєму youtube-каналі порадив майбутнім бабусям.

Також ми раніше писали про гучну заяву доктора Комаровського.

Читайте актуальні новини сайту в Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard, де щодня оновлюється Стрічка новин!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом