6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ігор Кондратюк хоче позбавити Україну права оцінювати Росію на "Євробаченні"
Ігор Кондратюк хоче позбавити Україну права оцінювати Росію на "Євробаченні"

Ігор Кондратюк хоче позбавити Україну права оцінювати Росію на "Євробаченні"

Україна не повинна ставити оцінки учасникам від Росії на «Євробаченні» так само, як і Росія Україні. Таку думку висловив продюсер, один із членів українського журі на пісенному конкурсі Ігор Кондратюк.

Головний пісенний конкурс «Євробачення-2021» минув, а обговорення продовжуються. Окрім власне виступів виконавців, світова спільнота також обговорює деякі політичні аспекти. Про оцінювання в конкурсі висловився і відомий український продюсер Ігор Кондратюк. Про це він написав на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук.

Це має діяти в обидві сторони

Ігор Кондратюк вважає, що доцільно було б заборонити Україні на «Євробаченні» оцінювати представникві від країни-агресора – сусідньої Росії. Це має діяти в обидві сторони: тобто Росія теж, на думку Кондратюка, не повинна мати право ставити будь-які оцінки Україні. 

Свою позицію продюсер пояснює просто: Росія – це країна-агресор. «Я вважаю аморальним оцінювати будь-що і будь-кого, хто представляє країну-агресора!», - написав Кондратюк у пості.

Крім цього, продюсер наголошує, що для нього агресор, як би там не було, завжди на останньому місці. І це стосується не тільки «Євробачння», а будь-яких змагань. Також українець висловив цікаву думку про те, що музика може бути поза політикою як вид мистецтва. Однак музиканти, співаки як громадяни певної країни, якщо «вони мають мізки», ніколи не залишатимуться поза політикою.

Стрічка новин України та світу, новини музики в нашому Viber

Що думають українці

Думку Кондратюка щодо заборони оцінювання виступів підтримали українці. «Скажу більше, країну агресора потрібно позбавити можливості приймати участь у конкурсах та фестивалях, де транслюється любов і мир», «Гарна відповідь! Підтримую усе, особливо щодо РФ», «Росія завжди у нас крала: народні пісні, історію, стиль. І тут сплагіатили комбінезон, віджеїнг, навіть манеру поведінки Аліни Паш,а воно в них з ніг на голову виходить. Мені сподобався кожен виступ, крім РФ, у якої музика лише сподобалася, а слова - шо попало», - пишуть у мережі (коментарі оригінальні).

Звісно знайшлися і ті, хто все-таки вважає, що "Євробачення" має бути аполітичним.

Всі новини України та світу, культурні новини в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв усі результати пісенного конкурсу "Євробачення-2021". 

Також портал MY.UA писав, що переможець "Євробачення" в захваті від виступу України.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом