ЦВК оскаржила скасування протоколу про обрання Вірастюка нардепом
ЦВК оскаржила скасування протоколу про обрання Вірастюка нардепом

ЦВК оскаржила скасування протоколу про обрання Вірастюка нардепом

Верховний Суд вдруге скасував протокол ЦВК, яким Вірастюка було обрано депутатом

У ЦВК заявляють, що зараз немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації на 87 окрузі

Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

«Комісія ... детально проаналізувала рішення Верховного Суду та подала апеляційну скаргу на це його рішення», – йдеться у повідомленні.

У Центрвиборчкомі нагадали, що 19 травня на виконання постанови Великої палати Верховного Суду від 1 травня ЦВК склала протокол про результати виборів народного депутата в окрузі №87. Проте 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії ЦВК, протокол та окремі пункти постанови комісії.

Верховний Суд розглянув цей позов та 23 травня частково задовольнив його – скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня.

У ЦВК також заявляють, що зараз «немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації на 87-му окрузі, і в такому випадку встановлення результатів виборів в цьому окрузі вбачається можливим лише на підставі та з урахуванням висновків суду.

Як відомо, Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 р. про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 і визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Нагадаємо, за результатами обробки 100% дільничних протоколів на 117 дільницях округуперемогу на довиборах у Раду на окрузі №87 в Івано-Франківській областіздобув кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк. На другому місці залишається представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко (29,69%). Третє місце посідає представник Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Руслан Кошулинський (28,86%).

Источник материала
loader
loader