Від Павлограда до Донеччини новою дорогою: "Автомагістраль-Південь" завершує "Велике будівництво" траси М-04
Від Павлограда до Донеччини новою дорогою: "Автомагістраль-Південь" завершує "Велике будівництво" траси М-04

Від Павлограда до Донеччини новою дорогою: "Автомагістраль-Південь" завершує "Велике будівництво" траси М-04

У Дніпропетровській області вийшло на фінішний етап відновлення автошляху М-04 від міста Павлоград у напрямку Донецької області. Підрядна організація "Автомагістраль-Південь" приступила до влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття.

Про це повідомила офіційна Facebook-сторінка програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Поточний середній ремонт автотраси М-04 дорожники розпочали у березні від Павлограда до села Слов’янка відразу на двох ділянках (км 295+674 – км 321+049 та км 326+751 – км 355+864) загальною протяжністю майже 50 км.

За два місяці "Автомагістраль-Південь" виконала на всій протяжності влаштування посиленої основи зі СФОВ (суміш фрезерована, оброблена в’яжучим) та нижнього шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Наразі з обох сторін ділянки одночасно розпочато влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону. 

Паралельно "Автомагістраль-Південь" проводить роботи з відновлення аварійних мостів. На будівництві працюють 250 дорожників і 150 одиниць техніки. Закінчення ремонту заплановано на червень.

Крім того, "Автомагістраль-Південь" проводить поточний середній ремонт іще на двох ділянках шляху М-04 у межах Дніпропетровської області. 

На 80-кілометровому відрізку п’ятихатського напрямку (км 72+442 – км 151+930) нещодавно також стартували роботи зі влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону. 

На другому відрізку (км 151+930 – км 196+816) від Дніпра в напрямку до Кривого Рога протяжністю 44,8 км вже на всій протяжності ділянки влаштовано верхній шар покриття, де наразі тривають роботи з нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків.

Нагадаємо, що траса М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине - автомобільний шлях міжнародного значення протяжністю 597,7 км. Дорога є важливою транспортною артерією країни, яка проходить Кіровоградською, Дніпропетровською, Донецькою та Луганською областями. Автошлях стане частиною найдовшої в країні магістралі М-30 Стрий-Ізварине.

Заступник керівника Офісу президента та координатор програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше анонсував, що цього року Укравтодор планує відремонтувати 4500 км загальнонаціональних доріг.

Источник материала
loader
loader