19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
І знову рахунок на тисячі: у МОЗ оновили статистику по Covid-19 на 31 травня
І знову рахунок на тисячі: у МОЗ оновили статистику по Covid-19 на 31 травня

І знову рахунок на тисячі: у МОЗ оновили статистику по Covid-19 на 31 травня

Протягом минулої доби, 30 травня, і станом на ранок 31 травня в Україні зареєстрували 1703 нових випадки зараження коронавірусною інфекцією.

Відомості про це були розміщені на сторінці Міністерства охорони здоров'я в соціальній мережі Facebook.

Що відомо про поширення коронавірусу в Україні за добу

Згідно з статистичними даними, із загальної кількості українців у яких виявили недугу, заразилися 58 дітей та 11 медпрацівників.

Крім цього, за останню добу на території України госпіталізували 810 пацієнтів з підозрою або підтвердженою інфекцією коронавірусу. 

На жаль, не обійшлося без летальних випадків. Так, станом на ранок 31 травня в Україні за минулу добу підтверджено 84 смерті, які спричинила коронавірусна інфекція.

Також за минулу добу спостерігається і позитивна динаміка – 4 934 пацієнти отримали негативний результат та повністю побороли недугу.

Свіжі новини України та світу доступні на каналі Viber!

Варто відзначити, що в Україні щоденно проводяться тисячі тестувань щодо виявлення інфекції серед українців. Таким чином за минулу добу на території країни провели 8 822 тестування методом ПЛР та 1 176 тестувань методом ІФА. Потрібно не забувати і про дослідження експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Таких в Україні за добу провели 6 226.

Статистика за весь час пандемії

Загалом за весь час пандемії в Україні виявили інфекцію у 2 мільйонів 202 тисяч 494 пацієнтів. За цей час 2 мільйони 41 тисяча 82 українці здолали недугу і продовжили повноцінне життя.

На жаль, за два роки пандемії недуга забрала життя 50 тисяч 536 українців.

За цей час на території країни провели 10 мільйонів 180 тисяч 777 ПЛР-тестувань.

Актуальні новини регіонів читайте в Telegram!

Поширення COVID-19 по регіонах України

За підсумками минулої доби найбільше число випадків зараження коронавірусною хворобою підтверджено в Дніпропетровській області – 134, Миколаївській -107, Запорізька – 69, Харківська – 68 та місто Київ – 63.

В охороноздоровчому відомстві рекомендують не забувати про дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних.

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Також раніше сайт новин MY.UA писав, що українських заробітчан в Польщі вакцинуватимуть проти ковід прямо на кордоні.

Також ми розповідали, що до України прибуло 120 тисяч доз вакцини за глобальною ініціативою COVAX.

Всі новини медицини читайте на каналі в Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard, де зібрана вся стрічка новин!

Источник материала
Поделиться сюжетом