Новий глава МОЗ Віктор Ляшко анонсував ослаблення карантину: "Немає такого спалаху"
Новий глава МОЗ Віктор Ляшко анонсував ослаблення карантину: "Немає такого спалаху"

Новий глава МОЗ Віктор Ляшко анонсував ослаблення карантину: "Немає такого спалаху"

Глава українського Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про можливість того, що на літній період в Україні послаблять карантинні обмеження.

Відповідну інформацію Міністр повідомив у ході свого інтерв'ю для ТСН, додавши також, що таке ослаблення карантину допустиме за однієї умови.

У якому випадку в Україні можуть послабити карантинні обмеження влітку - 2021

За словами Віктора Ляшка, якщо в Україні стабілізується ситуація з COVID-19, то на літній період громадяни зможуть розраховувати на ослаблення ряду карантинних обмежень.

Свіжі новини України та світу доступні на каналі Viber!

Міністр зазначив, що українці втомилися від карантину і пандемії і тому при стабілізації епідеміологічної ситуації може бути доречно дещо послабити діючі карантинні заходи.

У відповідь на слова журналіста про триваючу тенденцію захворюваності в Україні Ляшко відповів, що при цьому спалаху зараз немає і можна говорити про баланс між можливостями медицсистеми та економічною ситуацією.

Передісторія

Як відомо, в Кабінеті Міністрів раніше було прийнято постанову, яка передбачає, що на території України до 30-го червня діятиме адаптивний карантин. Також Документ передбачає розподіл на рівні епідемічної безпеки. Всього таких рівнів було визначено чотири і кожен з них в залежності від показників поширення коронавірусу в регіоні позначений одним з кольорів: зеленим, жовтим, помаранчевим і червоним. Дія жовтого рівня вважається базовою і він відноситься до всієї території країни.

Актуальні новини регіонів читайте в Telegram!

Також раніше Віктор Ляшко заявляв, що влітку епідситуація в країні повинна стабілізуватися. Він додав, що цей період має бути використаний для того, щоб підготувати медичну систему до осінніх місяців і для того, щоб вакцинувати велику кількість людей з метою запобігання потенційному спалаху коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв свіжу статистику по коронавірусу на 31 травня.

Також ми писали про те, що в Україну прибуло 120 тисяч доз вакцини за глобальною ініціативою COVAX.

Всі новини медицини читайте на каналі в Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard, де зібрана вся стрічка новин!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны