У Мінську політв'язень Степан Латипов просто в залі суду перерізав собі горло
У Мінську політв'язень Степан Латипов просто в залі суду перерізав собі горло

У Мінську політв'язень Степан Латипов просто в залі суду перерізав собі горло

Політв’язень Степан Латипов у Мінську просто в залі суду під час засідання перерізав собі горло.

1 червня в Білорусі стався серйозний інцидент в залі суду. Політичний в’язень Степан Латипов перерізав  собі горло ручкою під час засідання. Латипов знаходився за ґратами. Там він став на лаву, щоб до нього не могли й не встигли дотягнутися, і з усієї сили увіткнув собі ручку в горло. Усе це потрапило на відео, яке вже активно поширється мережею (прохання утриматися від перегляду людям зі слабкою психікою, дітям, вагітним жінкам).

Перед тим, як здійснити над собою розправу, Степан Латипов сказав, що його шантажували. Мовляв, якщо він не визнає свою провину, то кримінальні справи буде порушено проти його рідних, близьких і сусідів. 

Відразу ж до суду вирушили медики. Батько Латипова прокоментував ситуацію. За його словами, Степан знаходився у штрафному ізоляторі з середини квітня (точніше — з 11 квітня). Там разом із ним, за словами батька політв’язня перебували інші люди, у яких, до слова, були психічні особливості. 

Степан Латипов після нанесених собі ушкоджень втратив свідомість. Видання «Весна» повідомляє, що Латипова будуть вводити в штучну кому. 

Хто такий Степан Латипов

40-річний Степан Латипов — спеціаліст з обслуговування дерев. Ця спеціальність має назву арборист. Він мав підприємства в Білорусі, які займалися вирубкою дерев у важкодоступних місцях. Також займалися кронуванням та лікуванням дерев, які того потребували. Латипов також займався професійно альпінізмом. 

Латипова звинувачували у шахрайстві в особливо великих розмірах. Також йому приписували грубі порушення порядку та конфлікти з правоохоронцями. Усього звинувачувався за трьома статтями. На почотку осені 2020 року Степана Латипова визнали політичним в’язнем. Правозахисники вимагали негайно його відпустити, але реакції не послудувало. Кримінальне провадження проти підприємця продовжили. 

Всі новини України та світу, новини надзвичайних подій у світі в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що десятикласник у Росії накинувся на вчительку з ножем.

Також портал MY.UA писав, що тіло українки, яку шукали кілька місяців, знайшли в Італії. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом