6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Велике свято 2 червня: що не можна робити і які традиції існують у цей день
Велике свято 2 червня: що не можна робити і які традиції існують у цей день

Велике свято 2 червня: що не можна робити і які традиції існують у цей день

2 червня православні християни вшановують пам’ять святого Олександра, а в народі в цей день згадують Фалалея Огірочника — покровителя огірків — та Тимофія Городника. 

Люди вірили, що огірки, посаджені сьогодні, будуть гарно рости, дадуть багатий урожай, і їх не чіпатимуть ніякі шкідники і хвороби. Також цей день у календарі називають днем Тимофія Городника. Вшановують святого Тимофія, князя Псковського. Тимофія називали Городником, оскільки його день приходився на фазу активних робіт на городі. 

За прикметами сьогодні варто саджати пізні сорти огірків. Однак це треба робити особливим чином: щоб ніхто не бачив, навіть рідні та близькі. 2 червня починали квітнути глід та тмин. Наші предки поклонялися цим рослинам під час цвітіння. 

Звичайно, в наш час не всі саджають огірки, та що там говорити — навіть не всі мають городи. Але це не означає, що на 2 червня немає інших цікавих прикмет та заборон. 

Говорять, що 2 червня треба бути дуже уважними до своїх дітей, аби не трапилося ніякого лиха.

Стрічка новин України та світу, лайфстайл-новини в нашому Viber

Що не можна робити 2 червня 

Наші предки вважали, що сьогодні не можна відкрито саджати першу ділянку огірків. А одну рослину взагалі треба посадити десь в кутку городу, щоб ніхто не знав і не бачив. Це буде свого роду данина Фалалею Огірочнику. 

Також сьогодні не можна лишати малюків з чужими людьми. Вони дуже вразливі сьогодні. Краще дітей 2 червня брати з собою. Не можна віддавати комусь речі своєї дитини, які вже малі. Говорять, що тоді ваша дитина може почати погано рости. 

Вагітним жінкам сьогодні не можна зав’язувати вузлики, також краще утриматися від шиття і в’язання. Говорять, що дитина може заплутатися в пуповині. Також краще 2 червня не стригти дітей, яким не виповнилося семи років. Так можна зістригти захист від негараздів. 

Всі новини України та світу, новини стилю життя в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв посівний календар на червень 2021. 

Також портал MY.UA писав, що і для кого віщують карти таро на це літо. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом