6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Go_A з хітом "SHUМ" вперше в історії вивели Україну у світовий чарт Billboard, обігнавши Росію
Go_A з хітом "SHUМ" вперше в історії вивели Україну у світовий чарт Billboard, обігнавши Росію

Go_A з хітом "SHUМ" вперше в історії вивели Україну у світовий чарт Billboard, обігнавши Росію

Український гурт Go_A, який цьогоріч представив Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2021», покорив нову вершину. За успіхом гурту із захопленням спостерігають не тільки в Україні, а й за її межами. 

Етнофолк-гурт Go_A зі своєю композицією SHUM увійшов у чарт Billboard — світовий чарт музики. Український гурт підкорив усіх глядачів «Євробачення». Хоч Go_A і не перемогли на конкурсі, однак навіть сам переможець визнав, що вони були найкращими. Гурт посів на «Євробаченні-2021» п’яте місце.

Трек "SHUM"

Після такого блискучого виступу на сцені «Євробачення» в Роттердамі трек SHUM залетів у відомий світовий чарт Billboard. Там композиція поки закріпилася на 80 місці. Це неймовірний успіх, оскільки до цього україномовні пісні взагалі не проривалися до цього чарту. 

У той час, як трек українського гурту Go_A посів 80 місце в чарті, переможці «Євробачення» — Måneskin (італійський рок-гурт) — зі своєю композицією посіли 11 сходинку чарту. 

«Go_A стали першими українськими артистами, яким це вдалося. Окрім того, SHUM — перша україномовна пісня в історії, якій вдалося потрапити в чарти Billboard!», — написали в мережі. Шанувальники в захваті від такого успіху українських артистів. 

Українці коментують

«Ще ніколи так не раділа за українських артистів 🥺💜 вони просто прекрасні», «аааа, як крутоо💚», «Нічого собі😳👏», «Гордість», «ну це вже рівень рєбята!», «УРААААА», «ВІТАЮ!!!🙏🏻🥰💚🇺🇦», «гордимся 💚», — пишуть у коментарях пабліка Culture Ukraine (коментарі в оригіналі). 

«Как мне нравится Украина тем, что так умеют свой фольклор обернуть в современность и это так красиво, органично и с сохранением всей этой древней энергии. Круто!», «Це про Україну! Ми розбудили весну, ми є і ми переможемо!!!!!!!!! Дякую тобі, Катруся!!!», «Я думаю, що вона та її група разом із манескіном справжнє розкриття прекрасного білого голосу Єврофестивалю та дуже захоплюючої та привабливої ​​пісні - правильного коктейлю, щоб змусити його полетіти …», — пишуть коментатори до виступу гурту на «Євробаченні-2021». 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що Ігор Кондратюк хоче позбавити Україну права оцінювати Росію на "Євробаченні".

Також портал MY.UA писав, з ким зустрічається переможець "Євробачення-2021" Даміано Давид.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом