6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прикмети на 3 червня: що не можна робити і чому потрібно часто розчісувати волосся
Прикмети на 3 червня: що не можна робити і чому потрібно часто розчісувати волосся

Прикмети на 3 червня: що не можна робити і чому потрібно часто розчісувати волосся

День 3 червня має свої особливі прикмети і традиції. Є справи, які не можна робити у цей день, бо можна накликати біду. Які головні прикмети 3 червня, розповідаємо в матеріалі.

3 червня: що це за день

Цей день в народі називають Олениним днем. Свята Олена — жінка-християнка. За її наказом побудували храм. Взагалі для Віри Олена зробила дуже багато. 3 червня вважається жіночим днем, днем Олени. Якщо 3 червня не дотримуватися прикмет і заборон, то день може стати навіть містичним, вірять християни. 

На Оленин день у селах завжди висаджували льон. Цим займалися виключно чоловіки, однак у жінок теж були свої обов’язки стосовно висадки льону. Так, вони мали нагодувати свої чоловіків особливою їжею, а саме вареними яйцями. 

Чоловіки мали підкинути яйце вгору, зловити його, щоб воно не впало на землю. Потім з’їсти, а шкаралупу поласти в кишені. Такий ритуал виконували для того, щоб льон ріс добре. Вірили, що це допоможе.

Прикмети для жінок

Говорять, що 3 червня жінки мають простоволосими виходити на поріг будинку на заході сонця. В цей час треба попросити святу Олену про допомогу. Просити можна було що завгодно, за що переживає душа: стосунки з чоловіком, дітьми, здоров’я, кохання, роботу тощо. 

Що не можна робити 3 червня 

Жінкам не варто сьогодні заплітати коси. Краще зробити хвіст. Також рекомендують в цей день частіше розчісувати волосся. Вірили, що Олена допоможе прибрати з життя негатив. Однак якщо волосся буде заплутуватися на Оленин день, то негатив залишиться, тому його і розчісували так активно й часто.

В цей день не можна витирати пил,  одягати речі темного кольру. Говорять, що тоді в коханні не щаститиме. Не можна також піднімати гроші з землі або брати собі знайдені прикраси, цінності тощо. 

Також відзначимо, що 3 червня всі сни вважаються віщими. Уві сні ви можете побачити своїх ворогів, тепер ви знатимете їх в обличчя.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, скільки українці відпочинуть у червні. Всі вихідні, свята - в нашому матеріалі. 

Також портал MY.UA писав, які знаки зодіаку найбільш нещасливі.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом