19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як записатися на вакцинацію від Covid-19 жителям ОРДЛО та Криму
Як записатися на вакцинацію від Covid-19 жителям ОРДЛО та Криму

Як записатися на вакцинацію від Covid-19 жителям ОРДЛО та Криму

В Україні розпочався запис на щеплення проти коронавірусу для жителів тимчасово окупованих територій.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. Записатися на вакцинацію зможуть громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та Севастополя і належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні. Першочергово – це люди віком 65 років і старше.

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ з питань протидії Covid-19: 0 800 60 20 19.

– Під час розмови, оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати ваші дані та обрати найзручніший пункт щеплення. Оператор здійснить запис на вакцинацію та надішле вам повідомлення з унікальним ідентифікатором, якщо у вас є український номер телефону, або листа на електронну пошту – у разі його відсутності – зазначили у міністерстві.

Потім цей ідентифікатор передадуть до Держприкордонслужби України, щоб людину безперешкодно пропустили на підконтрольні уряду України території.

Читайте
Україна знову третя за смертністю у Європі та вакцинація у світі: Covid-новини 3 червня

Імунізація здійснюватиметься вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech в 10 пунктах щеплення на підконтрольних українському Уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей.

– Разом із Мінреінтеграції ми розробили максимально просту процедуру, яка дозволить українцям із пріоритетних груп, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, швидко і безперешкодно отримати щеплення від Covid-19 у зручних для них пунктах щеплень на контрольованій Україною території. Ці пункти забезпечені усім необхідним для здійснення вакцинації, – додав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Цими вихідними у київськомуцентрі вакцинації населення планують влаштують дві черги. Обирати вакцину у центрах не можна, доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. З 29 травня використовується препарат CoronaVac, виробництва компанії Sinovac.

Теги по теме
Коронавирус Крым ОРДЛО
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны