В Україні злетять ціни на оренду житла вже цього літа
В Україні злетять ціни на оренду житла вже цього літа

В Україні злетять ціни на оренду житла вже цього літа

Улітку в Україні може значно зрости ціна на аренду житла. Це стосується в найбільшій мірі великих міст. З чим це пов’язано і наскільки зростуть ціни, далі в матеріалі.

За прогнозами експертів, влітку 2021 року ціни на арендоване житло можуть підскочити щонайменше на 10%. Таку думуку висловлюють в Асоціації ріелторів.

З чим пов’язане підвищення цін на аренду житла

Експерти говорять, що через карантинні обмеження багато орендодавців знизили ціни на аренду, оскільки сильно зменшився попит. З послабленням карантину ціна може знову поповзти вгору. Через послаблення карантину багато українців можуть повернутися у великі міста, з яких поїхали через проблеми з роботою. Тому попит на житло може зрости.

У яких містах подорожчає житло

Насамперед подорожчання стосуватиметься, найімовірніше, великих міст: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Крім цього, подорожчають у першу чергу квартири в районах із розвиненою інфраструктурою: поблизу зупинок транспорту, станцій метро. 

Прогнозують, що квартири площею в середньому 35 квадратних метрів зростуть у ціні на 10%, а що стосужться квартир більших розмірів, то вони здорожчають на 5%. 

Покупка квартир

Нагадаємо, що вартість покупки квартир до кінця року в Україні також зросте. 

Нещодавно "Київміськбуд " анонсував подорожчання своїх новобудов. Враховуючи те, що вони займають майже третину столичного ринку, виникли деякі питання щодо причин того, настільки ж зростуть ціни. 

Як пояснив Ігор Кушнір, питання це комплексне, оскільки є велика кількість факторів, що впливають на вартість житла. Окремо варто виділити пандемію, яка стала дуже потужним каталізатором для зростання цін майже на все, в тому числі і на нерухомість.

Після двох локдаунів ринок нерухомості пожвавився. Ціни зростуть вже до кінця літа (прогнозують зростання десь на 5%). Тому купити заповітні квадратні метри буде складніше.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в Україні планують різко підвищити прожитковий мінімум.

Також портал MY.UA писав, як змінилися ціни на продукти в Україні та світі за останні 20 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом