Зеленський розповів, що відбувається з обіцяним "Великим будівництвом"
Зеленський розповів, що відбувається з обіцяним "Великим будівництвом"

Зеленський розповів, що відбувається з обіцяним "Великим будівництвом"

Трансляція заходу велася на сторінці офісу президента / Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках національної програми "Велике будівництво" в Україні необхідно завершити будівництво майже тисячі об'єктів у найближчі роки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на першому засіданні палати місцевої влади Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові в Хмельницькому. Трансляція заходу велася на сторінці офісу президента в Facebook.

"Цей Палац спорту (незавершений об'єкт у Хмельницькому-УНІАН) і майже тисяча об'єктів "Великого будівництва" на 2021 рік і проекти, заплановані на наступні роки, неодмінно мають бути добудовані, реконструйовані та введені в експлуатацію. Бажано вчасно", - сказав Зеленський.

За його словами, для цього та багатьох інших питань визначальне значення має взаємодія органів центральної та місцевої влади.

"У нас є проблемні загальні тенденції. Розуміємо, де і на якому етапі потрібно допомогти регіонам і треба втручатися", - зазначив глава держави.

При цьому Зеленський підкреслив, що реформа місцевого самоврядування тільки почалася, завершився тільки перший етап базового рівня.

"Попереду масштабна робота на регіональному та субрегіональному рівнях", - додав президент.

"Велике будівництво" в Україні

З березня 2020 року в Україні триває національний проект "Велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

За словами Зеленського, у 2021 році в Україні буде побудовано та відремонтовано 6,5 тис.кілометрів доріг державного та місцевого значення. У 2020 році було відремонтовано понад 4 тис.км доріг.

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, в Україні у 2021 році будуть побудовані у регіонах 95 шкіл, 70 дитсадків і 80 спортивних об'єктів.

Мінрегіон у 2021 році в рамках програми реалізовуватиме 40 проектів економічного розвитку регіонів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Теги по теме
Владимир Зеленский Строительство
Источник материала
Поделиться сюжетом