В Україні змінився процес отримання водійських прав: що варто знати
В Україні змінився процес отримання водійських прав: що варто знати

В Україні змінився процес отримання водійських прав: що варто знати

Кабінет Міністрів України спростив процедуру отримання водійського посвідчення, а також реєстрацію автомобілів для тимчасово переміщених осіб (переселенців). Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

Як отримати права переселенцям

Ще в травні Кабінет Міністрів України вніс поправки до постанови уряду, згідно з якими внутрішньо переміщеним особам буде дозволено отримати водійське посвідчення або зареєструвати транспортний засіб на території України (підконтрольній). При цьому, відтепер не обов'язково мати місце постійної реєстрації (прописку). Досить буде лише пред'явити до відповідних інстанцій довідку про те, що людина перебуває на обліку і має статус переселенця. Також можна буде показати електронну версію даного документа, якщо він зареєстрований на порталі "Дія".

Напередодні члени уряду затвердили дані поправки.

Як розповіли в прес-службі Кабміну, дане рішення прийнято для того, щоб спростити для переселенців, які позбулися своїх будинків в результаті війни на Донбасі і не мають прописки на території підконтрольної України, процедуру отримання прав і реєстрації авто.

Прописка кане в Лету?

Варто нагадати, що раніше Кабінет Міністрів України взявся «реформувати» інститут прописки.

Наприкінці року Верховна рада України дозволила людям, у яких немає постійного місця проживання, прописуватися в соціальних установах.

Крім того, відтепер зареєструвати як постійне місце проживання можна також квартири, які знаходяться в іпотеці.

За словами експертів, прописку, як таку, в Україні варто скасувати взагалі. В першу чергу це пов'язано з тим, що багато українців фактично не проживають за місцем реєстрації, що ускладнює їм отримання різних послуг, в тому числі і державних – отримання довідок, необхідних для різних структур, реєстрація транспортного засобу, отримання прав і т. д.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні різко підвищиться прожитковий мінімум - відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

Також MY.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд ВР так званий закон про олігархів.

Источник материала
Поделиться сюжетом