Від коронавірусу помер Народний артист України Валерій Шептекіта
Від коронавірусу помер Народний артист України Валерій Шептекіта

Від коронавірусу помер Народний артист України Валерій Шептекіта

2 червня в Україні помер народний артист Валерій Шептекіта. Він був актором Молодого театру, якому присвятив понад 40 років свого життя.

Сумну звістку повідомили на сторінці Молодого театру в мережі Фейсбук. Колеги актора співчувають рідним та близьким Валерія Івановича.

Причина смерті - ускладнення після коронавірусу. Актору був 81 рік. 

Валерій Шептекіта: біографічні дані

За період своєї акторської кар’єри Валерій Шептекіта зіграв не одну сотню ролей у театрі. Він був активним учасником театрального життя в Україні, завжди підтримував молодь, писав вірші та влаштовував театральні вечори.

Творчість, здавалося, була в крові у Валерія Шептекіти. Він з юних років багато часу присвячував творчій діяльності: не тільки театральній — він також малював, співав у капелі, мріяв стати скульптором. 

Перша роль, яку зіграв Валерій Шептекіта у Охтирському народному театрі, — роль Миколи з вистави «Наталка Полтавка». Працював пізніше у Сумському театрі. Закінчив Київський театральний інститут. 

«У першій прем'єрі театру «...З весною я до тебе повернуся» Валерій Шептекіта виконував роль Островського, а у відомій комедії «За двома зайцями» – Сірка. Неможливо забути його ролі з вистав «Сватання на Гончарівці», «Дядя Ваня», «Кайдаші», «Дівочий виноград», багато з яких гралися кількасот разів!», — пишуть зі смутком на сторінці Молодого театру, згадуючи ролі актора.

Українці сумують

«Царство Небесне та Вічна Пам'ять славному артисту Валерію Шептекіті… Щирі співчуття родині…», Нехай живе в серцях людей образ чудового актора і хорошої людини! Світла пам'ять і співчуття рідним!», «Останній раз бачила його у залі на прем'єрі "Вона жила в Парижі". Як завжди веселий, бравий такий. Жаль... Світла пам’ять», 

«Як сумно ((( Це справді геніальний і унікальний актор та й людина дуже цікава.Ми бачили у його виконанні і Кайдаша. Мене особисто тоді вразило не тільки повне втілення Валерія Івановича у героя, а й те, з якою він легкістю видерся на конструкцію і тримався там. Цей "кадр" засів у моїй голові напевно назавжди . І чарівний годинникар, це ж магія…», — пишуть українці в мережі (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів). 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що помер народний депутат України й відомий письменник.

Також портал MY.UA писав, що помер зірка фільму "Весна на Зарічній вулиці".

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом