Петра Порошенка більше 3 годин допитували у "справі Медведчука-Козака"
Петра Порошенка більше 3 годин допитували у "справі Медведчука-Козака"

Петра Порошенка більше 3 годин допитували у "справі Медведчука-Козака"

П'ятий президент України був викликаний на допит в якості свідка у «справі Медведчука-Козака». Порошенка викликали в СБУ 31 травня, але на прохання його адвокатів допит був перенесений. Сьогодні колишній президент розповів, що слідчі цікавилися переважно закупівлями вугілля на окупованих територіях у 2019 році.

Що сказав Порошенко

Порошенко почав свою промову з того, що йому невідомі причини сварок нинішнього президента України з лідером партії "Опозиційна Платформа за Життя", адже ще в 2019 році всі канали Віктора Медведчука всіляко підтримували Володимира Зеленського.

Він також пояснив, чому в 2019 році Україна купувала вугілля в Росії. Порошенко заявив, що в умовах енергетичної кризи 2014-2015 років, а також окупації Донбасу, де знаходилося 90% українського антрациту, українська влада була змушена купувати вугілля у Російської Федерації. Нардеп запевняє, що тільки таким способом можна було забезпечити нормальне функціонування «половини України в умовах абсолютно порожніх вугільних складів». З цих же причин Порошенко був змушений купувати у агресора і електроенергію.

Подробиці

Лідер "Європейської солідарності" висловив здивування діями нинішньої влади, яка досі купує вугілля з окупованих територій і Росії, хоча, за словами політика, електростанції були успішно перебудовані для роботи на українському вугіллі.

Також п'ятий президент України зазначив, що Зеленський замість протистояння Путіну обирає боротьбу з Порошенком. Нардеп також підкреслив, що проведення допиту було його особистою ініціативою.

Адвокат Петра Порошенка сказав, що якщо найближчим часом у його підзахисного пройдуть обшуки, це буде дивно, адже слідство відмовилося отримати документи від екс-президента.

Нагадаємо, Петра Порошенка викликали в якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака , підозрюваних у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму. Фігуранти справи були проінформовані про підозру ще 11 травня. Раніше Генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявляла, що розслідувати будуть три епізоди протиправної діяльності та співпраці з Російською Федерацією.

Також ми писали, що Порошенко можуть примусово привести на допит, - Венедиктова.

Нагадаємо, раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, як Коломойський відреагував на закон про олігархів.

Источник материала
Поделиться сюжетом