В Україні вже цієї осені з'являться нові дорожні знаки
В Україні вже цієї осені з'являться нові дорожні знаки

В Україні вже цієї осені з'являться нові дорожні знаки

На українських дорогах з’являть нові дорожні знаки. Уже цієї осені українських водіїв чекає нововведення. Які нові дорожні знаки можна буде зустріти та коли вони з’являться, розповідаємо в матеріалі.

Про це повідомили в Укравтодорі. На офіційній сторінці відомства в мережі Фейсбук повідомили, що нововедення діятимуть в рамках нових стандпртів безпеки на дорогах. Деякі нові правила торкнулися частини  «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні». 

Яких нововведнь чекати водіям

По-переше, усі дорожні знаки будуть відповідати Конвенції про дорожні знаки і сигнали. Тобто ті знаки, які не відповідали Конвенції, будуть замінені й приведені у відповідність до неї. По-друге, також з’являться нові знаки, пишуть в Укравтодорі.

Нові знаки

Усі знаки, які зазнають змін, представили графічно у відомстві Укравтодору в мережі Фейсбук. Водії можуть розглянути зображення й вивчити їх. Нові знаки будуть впроваджені для позначення автозаправних станцій та станцій електрозарядних. Зміняться таблички, що позначають місця для зарядки електромобілів. Крім цього, з’являться нові знаки для платних доріг (початку платної дороги та її кінця).

Зміни торкнуться також знаків прикордонної смуги і правил встановлення кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Додано новий розділ

У новому розділі розмістили вказівки щодо того, як правильно розмістити дорожні знаки на фонових щитах. Тут також додали новий знак для діагональних пішоходних переходів.

Коли зміни набудуть чинності

Уже цієї осені, а конкретно з 1 листопада, усі нововведення запрацюють.

Реакція українських водіїв

Пост про нововведеня активно коментують у мережі Фейсбук. «Чи це означає, що поступово будуть оновлюватися старі знаки? І чи почнеться це вже восени?», «Кайф)», «Дивує знак 7.25 - "американський" знак посеред нашої європейської системи знаків. В чому ідея цієї зміни? Чим для цієї цілі не підходив знак 4.7 "Об'їзд перешкоди з правого боку»?», «невеличка огріха - копійки номіналом 25 виведені із обігу... це не суттєво, але…», «Цікаво б знати, як дорожній знак "перехід з велопереїздом" та "велопереїзд" тлумачитимуться у ПДР», — пишуть українці в коментарях (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів - ред.).

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в Україні змінився процес отримання водійських прав. Що варто знати, розкажемо в матеріалі

Також портал MY.UA писав, що МВС збільшить кількість камер фіксації порушень ПДР.

    Источник материала
    Автор статьи
    Екатерина Кукиб
    Журналист
    Поделиться сюжетом