Водіїв чекає посилення контролю: МВС збільшить кількість камер фіксації порушень ПДР
Водіїв чекає посилення контролю: МВС збільшить кількість камер фіксації порушень ПДР

Водіїв чекає посилення контролю: МВС збільшить кількість камер фіксації порушень ПДР

В Україні до 2024 року встановлять 1,5 тисячі камер фотовідеофіксації порушень ПДР.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час форуму «Україна 30. Безпека країни» повідомив, що заплановано до 2024 року встановити 1,5 тисячі стаціонарних камер фотовідеофіксації порушень ПДР.

Зараз вже встановлено 92 комплекти таких систем, до 1 червня їх буде 130, а до кінця року - заплановано запустити близько 400.

У МВС стверджують, що кожна така камера дозволяє зменшити кількість ДТП втричі.

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Що повідомив Геращенко

13 травня Антон Геращенко виступив на форумі «Україна 30. Безпека країни» та розповів, що МВС планує в майбутньому використати досвід Швеції та застосувати модель «vision zero». Вона передбачає зменшення показників смертності на автошляхах до 0.

Шведські експерти провели дослідження, згідно з якими виявили, що найчастіше причиною порушень правил дорожнього руху є схильність громадян порушувати встановлені правила. Для того, щоб цього уникнути, вважають у Швеції, потрібно посилити контроль на дорогах.

Геращенко розповів, що заплановано реалізувати одразу 4 підходи. Окрім встановлення камер фотовідеофіксації трьох типів, передбачено посилення законодавчої бази та поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики по ДТП.

Спільно з представниками Міністерства інфраструктури МВС займається розробкою інтерактивної карти України. На ній будуть показувати оперативну інформацію про всі ДТП та їхню статистику.

Таким чином водії будуть знати, які ділянки руху найнебезпечніші та де треба посилити увагу, а місцева влада зможе оперативно реагувати на виклики та організувати більш безпечний рух на автошляхах.

Як працюють камери фотовідеофіксації

З 15 лютого 2021 року в Україні камери фотовідеофіксації окрім перевищення швидкості розпізнають ще й порушення проїзду смуги громадського транспорту.

Першу таку камеру встановили в Києві на бульварі Дружби народів.

Правоохоронці наголошують, що система фото та відео фіксації довела свою ефективність, адже на місцях, де встановлені камери, кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизилась утричі.

За словами Антона Геращенка, за перші 45 днів роботи 50 камер системи автоматичної фіксації порушень ПДР на рахунок МВС надійшло 52 млн грн за виплату штрафів. Якщо встановити тисячу камер, то сума зросте до мільйонів. Ці гроші направили на поліпшення дорожної інфраструктури.  

Однак, заступник міністра стверджує, що мета правоохоронців не збирати такі суми, а створити безпеку на дорогах, щоб водії не порушували ПДР.

Національна поліція намагатиметься збільшити не лише кількість самих камер, а і їхній функціонал.

Раніше повідомляли, що цього року на дорогах України заплановано встановити ще 220 камер фіксації порушень ПДР.

Нагадуємо, сайт новин MY.UA писав, що в Україні почала діяти нова система штрафів за порушення ПДР.

Банки дозволять автоматично списувати штрафи з карток порушників ПДР. Більше новин транспорту читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом