Аваков розповів про провокації і загрозу теракту через "Північний потік-2": у МВС готуються до реагування
Аваков розповів про провокації і загрозу теракту через "Північний потік-2": у МВС готуються до реагування

Аваков розповів про провокації і загрозу теракту через "Північний потік-2": у МВС готуються до реагування

Глава українського Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков зробив заяву про ймовірні провокації і спроби здійснення теракту на українській частині газопроводу з боку РФ у зв'язку із запуском "Північного потоку-2".

Відповідну інформацію повідомили на офіційному сайті відомства.

Заява Арсена Авакова: головне

За словами керівника МВС, існують реальні загрози для України, пов'язані із заявою Путіна про завершення будівництва першої нитки "Північного потоку-2". Аваков зазначив, що поки що триває транспортування газу через український газопровід і найближчим часом воно залишиться, проте надалі Путін може пустити газ в обхід української території.

З цієї причини міністр внутрішніх справ очікує провокацій, спроб терактів на нашій частині газопроводу з метою створення приводу пустити газ через "Північний потік-2".

Аваков додав, що має відомості про такі ситуації, зокрема, від органів розвідки. Така інформація, за його словами, підштовхує до перегляду різних сценаріїв і посилення реагування, в тому числі і на об'єктах критичної і газової інфраструктур, а також - на греблях, дамбах і т. д.

Відповідну заяву Арсен Аваков зробив після навчань на Харківщині, учасниками яких стали члени підрозділів Національної поліції, Національної гвардії, Держслужби НС та Державної прикордонної служби.

Довідка про проєкт "Північний потік-2" 

Відповідно до проєкту "Північний потік-2" повинні бути побудовані дві нитки газопроводу, загальна потужність яких складе 55 мільярдів кубометрів на рік. Ці газопровідні лінії будуть починатися на узбережжі РФ, пролягати через Балтійське море і вести до Німеччини.

Згідно з планом російської сторони, будівництво газопроводу "Північний потік-2 " завершиться вже до кінця 2021-го року.  Станом на сьогоднішній день, не проведено ще 100 кілометрів.

Нагадаємо, що раніше портал новин MY.UA розповідав, що США попередили Росію про наслідки агресії проти України.

Також ми повідомляли, що Президент України подав до Верховної Ради на розгляд законопроєкт про збільшення чисельності Збройних Сил України.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом