"Індійський" штам коронавірусу загрожує Європі - ВООЗ
"Індійський" штам коронавірусу загрожує Європі - ВООЗ

"Індійський" штам коронавірусу загрожує Європі - ВООЗ

Літнє зниження захворюваності COVID не має вводити в оману - загроза реальна / фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована загрозою нових спалахів COVID-19 в Європі. Зокрема - через ослаблення карантинних заходів і "дельта-штам" коронавірусу, який відомий також як «індійський».

Про це на прес-брифінгу розповів глава Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

За його словами, прогрес вакцинації має поєднуватися з ефективними заходами щодо стримування вірусу. Необхідно дотримуватися карантинних обмежень, навіть якщо рівень захворюваності падає.

Клюге зазначив, що як і минулого року, з настанням літа захворюваність впала. Однак досвід минулого року показав, що послаблювати обмеження не можна.  

"Ми вже це проходили. Протягом минулого літа захворюваність поступово зростала в більш молодих вікових групах, потім перейшла в більш старші категорії, що призвело до спустошливого повернення COVID, локдаунів і смертей восени і взимку 2020 року», - пояснив чиновник, закликавши не повторювати торішню помилку.

Він також вказав на проблему "індійського" штаму.

"Викликає заклопотаність новий варіант  "Дельта", який демонструє підвищену заразність і певну здатність долати імунітет, та готовий закріпитися", - зазначив він.

При цьому багато хто у вразливих групах населення все ще залишається незахищеним.

Ускладнення ситуації з коронавірусом в Індії

Ситуація з COVID-19 значно загострилася в Індії в квітні. Кілька країн направили їй гуманітарну допомогу. Встановлено, що країну вразив особливо небезпечний штам коронавірусу. 

Попри всі зусилля, медична система країни з мільярдним населенням не впоралася з хвилею пандемії. На сьогодні в країні зафіксовано понад 29 мільйонів випадків і 355 тисяч загиблих, хоча реальні цифри можуть бути в рази більше. 

Новий штам вже виявлений в декількох країнах Європи

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Захаров

Теги по теме
Коронавирус Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом