П’ять спортивних магнітів президента будуть завершені до кінця цього року – Пуртова
П’ять спортивних магнітів президента будуть завершені до кінця цього року – Пуртова

П’ять спортивних магнітів президента будуть завершені до кінця цього року – Пуртова

Реалізація проекту 25 спортивних магнітів у рамках Великого будівництва президента Володимира Зеленського незабаром розпочнеться. П’ять об’єктів завершать уже до кінця цього року, написала в колонці для УП.Життя народний депутат Анна Пуртова.

Вона повідомила, що 31 травня Кабінет міністрів затвердив розподіл державної субвенції на розвиток спортивної інфраструктури між місцевими бюджетами.

– Йдеться про суму у 800 млн грн: з них 500 млн грн було передбачено в держбюджеті-2021 і ще 300 млн вдалося виділити через перерозподіл видатків. Ми у Бюджетному комітеті ВР вже дали добро, і незабаром виділення коштів має схвалити парламент, – розповіла Пуртова.

Ці кошти будуть спрямовані на будівництво, добудову або реконструкцію 11 багатофункціональних спортивних об’єктів упродовж 2021-2023 років.

– Вони зможуть приймати всеукраїнські та міжнародні змагання, там проводитимуть навчально-тренувальні збори для національних збірних зі щонайменше п’яти олімпійських видів спорту. Звісно, вони будуть відкритими і для масового відвідування, – пояснила нардепка.

Роботи на п’яти таких спортивних об’єктах планується завершити до кінця цього року. Так, у Маріуполі відбудеться реконструкція та благоустрій басейну Нептун.

П’ять спортивних магнітів президента будуть завершені до кінця цього року – Пуртова / 2 фотографии

Мелітополь отримає новий оздоровчий центр з льодовою ареною. Багатофункціональний спортивний комплекс з’явиться в Умані. У Полтаві побудують спортивно-видовищний комплекс, а у Кропивницькому проведуть реконструкцію обласної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву.

Читайте
Велике будівництво: у Дніпрі відкрився Олімпійський дім, аналогів якому в Україні немає

За словами Пуртової, ще шість об’єктів будуть побудовані або реконструйовані до кінця 2023 року.

У Кривому Розі відновлять спортивний комплекс Металург. Нові палаци спорту будуть створені у Хмельницькому та Тернополі.

П’ять спортивних магнітів президента будуть завершені до кінця цього року – Пуртова / 2 фотографии

У Новій Каховці  зведуть Центр олімпійських видів спорту. У Рівному побудують універсальний спортивний зал. Місто Тростянець на Сумщині отримає спортивно-оздоровчий комплекс.

– Якщо ми створимо умови для розвитку спорту зараз – то отримаємо результат вже за кілька років, – підкреслила Пуртова.

Раніше заступник голови Офісу президента, координатор Великого будівництва Кирило Тимошенко повідомив, що за 2021 рік також буде побудовано, реконструйовано та відремонтовано 80 стадіонів та 29 басейнів.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Строительство
Источник материала
Поделиться сюжетом