На Вижниччині рятувальники гасили умовну пожежу у лісі
На Вижниччині рятувальники гасили умовну пожежу у лісі

На Вижниччині рятувальники гасили умовну пожежу у лісі

Пожежі у лісовому масиві завдають значної шкоди не лише навколишньому середовищу, а й громадянам. Протягом пожежонебезпечного періоду особлива увага рятувальників приділяється забезпеченню пожежної безпеки на відкритих територіях. З метою протидії пожежам у лісових масивах, рятувальники Буковини регулярно проводять навчання та тренування. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 11 червня на території Долішньо Шепітського лісництва, що у селі  Долішній Шепіт Берегометської ТГ Вижницького району пройшли спільні тактико-спеціальні навчання рятувальників та працівників ДП «Берегометського ЛМГ» з гасіння умовної лісової пожежі. Зокрема, до навчань були залучені рятувальники 4 державної пожежно-рятувальної частини міста Вижниця, відділення гірських пошуково-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, місцевий пожежно-рятувальний підрозділ смт Берегомет, добровільна пожежна команда смт Кути та лісова пожежна станція смт Берегомет.

За задумом навчань, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем не встановленої особи. Пожежу помітили відпочиваючі та повідомили рятувальників. Вогонь швидко охопив значну частину лісового масиву. Пожежно-рятувальні підрозділи спільно з працівниками лісової пожежної станції прибули на місце події та ліквідували умовну пожежу. Окрім цього, було відпрацьовано рятування людей в гірській місцевості. Рятувальники отримали повідомлення від туристів які потребують допомоги. Для пошуку та рятування туристів було залучено особовий склад відділення гірських пошуково-рятувальних робіт. Рятувальники відшукали відпочиваючих, надали їм першу домедичну допомогу та за допомогою снігоболотоходу Богун доправили потерпілих до карети швидкої медичної допомого. Також за задумом навчань було ще двоє потерпілих які травмувалися під час переправи через річку. Рятувальники дісталися до потерпілих та за допомогою спеціального рятувального обладнання переправили їх на протилежний берег, де їх чекала карета швидкої медичної допомоги. 

По завершенню практичної частини було підбито підсумки навчань та обговорено дії щодо фахової підготовки учасників, а також питання щодо організації та ліквідації пожеж у лісових масивах.

Фото: cv.dsns.gov.ua.

Теги по теме
пожар
Источник материала
Поделиться сюжетом