Україну скоро накриє нова хвиля коронавірусу, - прогноз МОЗ
Україну скоро накриє нова хвиля коронавірусу, - прогноз МОЗ

Україну скоро накриє нова хвиля коронавірусу, - прогноз МОЗ

У МОЗ України зробили прогноз щодо інтенсивності нової хвилі COVID-19. Чинний до 30 червня адаптивний карантин в Україні буде продовжений.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі програми " Сніданок з 1+1".

Головне з інтерв'ю

У Міністерстві охорони здоров'я поставили амбітну мету вакцинувати до кінця літа близько п'яти мільйонів українців, однак і це не врятує країну від нової хвилі COVID-19. Так, чергову хвилю в МОЗ очікують вже цієї осені.

Ігор Кузін переконаний, що масова вакцинація населення, а також наявність антитіл внаслідок перенесення хвороби зможуть пом'якшити наслідки можливого спалаху коронавірусу.

Прибуття чергової партії вакції від Covid-19 до міжнародного аеропорту " Бориспіль"

До слова, зараз в Україні вакциновано близько 3% населення. У регіональних центрах вакцинації медики використовують китайський препарат CoronaVac. Кузін зазначив, що українців прищеплюють тільки схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я вакцинами - AstraZeneca (Covishield), Sinovac Biotech, Pfizer-BioNTech.

Пом'якшення карантину в Україні

Головний санітарний лікар країни розповів, що стабілізація з коронавірусом в Україні стабілізувалася, однак це не означає, що влада скасує існуючі карантинні обмеження.

За його словами, багато держав вже пом'якшили ведені раніше обмеження, проте ще жодна країна не скасувала їх повністю. В Україні також мають намір переглянути заходи, спрямовані на протидію поширенню COVID-19.

Головний санлікар країни запевнив, що навіть після пом'якшення карантину українцям буде рекомендовано дотримуватися соціальної дистанції в громадських місцях і масочного режиму.

Ігор Кузін на програмі " Сніданок з 1+1"

Також чиновник нагадав, що вже з 1 липня громадяни можуть скористатися цифровим ковидним паспортом. Він стане доступним у додатку"Дія".

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у вакцини AstraZeneca знайшли новий побічний ефект.

Також ми писали, що Noize мс переніс концерт у Києві через повторне зараження коронавірусом.

Источник материала
Поделиться сюжетом