В Україні рекордно подорожчають пиво і цигарки
В Україні рекордно подорожчають пиво і цигарки

В Україні рекордно подорожчають пиво і цигарки

Восени в Україні очікується зростання цін на продукти харчування, а також на алкоголь та сигарети. Це пов’язано з податковими змінами, які підготували в уряді. 

Відповідні законопроєкти зареєстровано на веб-порталі Верховної Ради України, передають «Вісті».

Податкові зміни призведуть до подорожчання в багатьох сферах. Так, очікується, що ціни зростуть не тільки в ЖКГ та нерухомості. Подорожчають і продукти харчування, алкогольніи напої та цигарки. 

Магазин "Тютюн"

У Кабінеті міністрів розроблено два законопроєкти щодо змін у Податковому кодексі. Зробили це з метою збільшення грошових надходжень до державного бюджету. Однак на простих українцях це відзначиться тим, що вдарить по кишенях.

Зростуть ціни на алкоголь

Передбачається, що ціни на алкоголь, зокрема на пиво, зростуть на 5 % — це як мінімум. Ставки акцизу на алкоголь, як виявилося, не перглядалися з 2017 року. Тому, коли акцизний збір осучаснять, податок зросте. У свою чергу це вдарить по кишенях українців, які купуватимуть алкогольні напої. 

Щодо пива, то в уряді пропонують нововведення: брати акцизний збір не з кількості літрів, а з міцності пива. Платити будемо за градуси. 

Пиво

Ціни на цигарки

Так само, як алкоголь, на 5 % мінімум подорожчають цигарки. Виробники та імпортери змушені будуть платити акциз із роздрібної торгівлі. Раніше це робили тільки продавці. Тому, очевидно, ціни підскочать.

Експертка Аліна Євтушенко, коментуючи ситуацію, підкреслює, що ціни мможуть підскочити навіть не на 5, а на всі 10 %. Це станеться за умови росту акцизів та прийняття правок до Податкового кодексу.

Курець

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що у світі відбувається рекордне підвищення цін на продукти. Що це означає для України, читайте в матеріалі

Також портал MY.UA писав, що в Україні серйозно подорожчає курятина.

Источник материала
Поделиться сюжетом