У Карпатах на відпочинку загинув 12-річний хлопчик: десятки рятувальників всю ніч шукали тіло
У Карпатах на відпочинку загинув 12-річний хлопчик: десятки рятувальників всю ніч шукали тіло

У Карпатах на відпочинку загинув 12-річний хлопчик: десятки рятувальників всю ніч шукали тіло

На Івано-Франківщині 12 червня загинув 12-річний хлопчик , який впав у річку Черемош, після чого його понесло швидкою течією. Тіло загиблої дитини  вдалося знайти рятувальникам.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС Украхни в Івано-Франківській області.

У ДСНС повідомили про загибель дитини, хлопчика 12 років, який 12 червня 2021 року близько 9 години вечора впав у річку Черемош у селі Тюдів на Косівщині (Івано-Франківська область). За словами очевидців, на річці було троє дітей. Один із них послизнувся на камені і впав у річку. Його відразу понесло сильною течією.

До аварійно-пошукових робіт було залучено кілька підрозділів рятувальників. Це і рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини, і пожежна команда із Кутів, і пошуково-рятувальне відділення з міста Косів, ьі пеціалізована частина рятувальників ДСНС по області. Допомагали в пошуках дитини й місцеві жителі: було виставлено не один спостережний пост.

Рятувальники відзначали, що в річці Черемош сильна течія. Рівень води - близько 1 метра в середньому, однак місцями сягає й двох метрів. 

Тіло хлопчика знайшли

Згодом рятувальники повідомили, що тіло хлопчика знайшли. Він загинув у річці. Про це повідомили вже наступного ранку, 13 червня, близько восьмої години ранку.

Пост ДСНС

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого. 

Загинув шестикласник

Нагадаємо, що нещодавно подібна ситуація сталася на Західній Україні, коли під час екскурсії на водоспад у Карпатах загинув школяр. Як повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій у Львівській області, 2 червня під час екскурсії у національному природному парку «Сколівські Бескиди» загинув шестикласник. Парк знаходиться в селі Кам’янка (Стрийський район).

Хлопчик потрапив у водоспад і, найімовірніше, захлинувся. Повідомляється, що шестикласник підслизнувся на камені і впав у воду. Він зачепився за коріння дерева й не міг вибратися. Рятувальникам довелося розпилювати дерево, щоб дістати тіло хлопчика. Дитину намагався врятувати вчитель. У нього не вийшло, а самого педагога госпіталізували з переохолодженням. У класної керівниці загиблого школяра стався серцевий напад. Її також госпіталізували.

Пост управління ДСНС про загибель хлопччика

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв про трагедію в "Укрзалізниці". Молодий хлопець впав з верхньої полиці і помер.

Також портал MY.UA писав, що у Бучі 15-річна школярка застрелила 16-річного друга.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом