"Укрзалізниця" на третину скорочує центральний апарат: звільнять понад 800 осіб
"Укрзалізниця" на третину скорочує центральний апарат: звільнять понад 800 осіб

"Укрзалізниця" на третину скорочує центральний апарат: звільнять понад 800 осіб

Скорочувати будуть тільки працівників адміністративно-управлінського персоналу / фото facebook

"Укрзалізниця" прийняла рішення оптимізувати штат працівників апарату управління компанії.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Івана Юрика.

За словами керівника "Укрзалізниці", наглядовою радою товариства вже узгоджена нова структура центрального апарату компанії.

Скорочення третини працівників відбудеться в рамках її реформування.

"Маємо якнайшвидше навести лад у структурі апарату управління компанії, усунути дублювання посад і чітко розподілити функціонал між підрозділами. Це дозволить нам більш швидко, якісно та ефективно приймати та втілювати управлінські рішення. Зараз потрібно скоротити 30% штатних посад апарату управління товариства, в якому працюють понад 2,4 тис.осіб", - зазначив Юрик.

Заходи щодо оптимізації управлінського персоналу не стосуються працівників регіональних філій, філій компанії та працівників робітничих професій. Скорочувати будуть тільки працівників адміністративно-управлінського персоналу.

За словами Юрика, звільнення працівників відбуватиметься із суворим дотриманням норм трудового законодавства і за погодженням з профспілкою, для цього в компанії розроблений певний алгоритм дій.

"Працівники, посади яких підлягають скороченню, будуть своєчасно попереджені про це, з пропозицією іншої роботи. При звільненні вони отримають всі належні виплати і вихідну допомогу в розмірі не менше середнього місячного заробітку", - резюмував глава компанії.

Контроль за рухом коштів

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" централізує управління фінансами власних акціонерних товариств і заводів, що дозволить посилити контроль за рухом коштів і одночасно збалансувати розрахунковий процес.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посыдає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олена Коваленко

Теги по теме
Укрзализныця увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом