До пенсії додадуть 850 гривень: кому пощастить
До пенсії додадуть 850 гривень: кому пощастить

До пенсії додадуть 850 гривень: кому пощастить

Для частини українських пенсіонерів з 1 липня 2021 року в середньому на близько 850 гривень будуть підвищені виплати.

Інформація про те, про яку категорію пенсіонерів йдеться, міститься в тексті затвердженого бюджетт Пенсійного фонду України.

Кому з українських пенсіонерів збільшать розмір виплати з липня

Згідно з відомостями ПФУ, таке підвищення пенсій на суму до 850 гривень з 1 липня торкнеться одержувачів максимальних, мінімальних виплат, а також доплат за наявність надстажу.

З 1 липня в Україні підвищать пенсії

Таке нововведення пов'язане з тим, що відповідно до Конституції розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних українців дорівнює розміру мінімальної пенсійної виплати. Тому його перерахунок спричинить і зростання ряду виплат.

Детальніше про надбавки до пенсій українців

Підвищення мінімальної пенсії. Така виплата збільшиться тільки на 85 гривень – з 1769 до 1854 гривень. Ця пенсія передбачена для українців, які не виконали вимогу за стажем і не досягли 65-річного віку.

Підвищення максимальної пенсії. Для пенсіонерів з найбільшими виплатами передбачена надбавка в розмірі 850 гривень, враховуючи, що їх пенсійна виплата не може становити більше 10 прожиткових мінімумів. Зараз це 17 690 гривень, а з 1 липня буде вже 18 540 гривень.

З 1 липня в Україні підвищать пенсії

Розмір надбавки за надстаж. Чоловікам, у яких понад 35 років стажу, за кожен наступний рік доступні надбавки до пенсій у розмірі 1% прожиткового мінімуму. Станом на сьогоднішній день це 17,69 гривень, а з 1 липня - вже 18,54 гривень. Те ж саме стосується і жінок, але їх сверхстаж відраховується після 30 років роботи.

Раніше MY.UA повідомляв, що для українців збираються підвищити прожитковий мінімум.

Також ми розповідали, як змінилися ціни на продукти в Україні та світі за останні 20 років.

 
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом