Діти, які зазнали впливу пасивного куріння, хворіють вдвічі частіше, - Комаровський
Діти, які зазнали впливу пасивного куріння, хворіють вдвічі частіше, - Комаровський

Діти, які зазнали впливу пасивного куріння, хворіють вдвічі частіше, - Комаровський

Пасивне куріння у дітей викликає кашель, захворювання бронхітом, пневмонією, напади астми, запалення середнього вуха і нейробіологічні відхилення.

Про шкоду пасивного куріння на дитячий організм написав у своєму Instagram лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський.

Що написав лікар

У публікації наголошується, що, за даними ВООЗ, діти, які піддаються впливу пасивного куріння, хворіють на гострі респіраторні захворювання в 1,5-3 рази частіше.

У коментарях користувачі поділилися своєю думкою щодо опублікованої інформації. Так, підписники кандидата медичних наук Комаровського відзначають, що згодні з тим, що проблема пасивного куріння в українському суспільстві дійсно є. Деякі коментатори, навпаки, спростовують доводи про шкоду пасивного куріння, стверджуючи, що опубліковані дані не мають ніяких наукових підстав.

Пост Комаровської в Instagram

Що кажуть у ВООЗ

Дослідження, проведені лікарями ВООЗ свідчать, що ймовірність респіраторних захворювань у дітей, матері яких палять, у 1,7 рази вище, ніж у дітей, чиї матері не палять. Батьківське куріння призводить до збільшення ризику респіраторних захворювань в 1,3 рази.

Також у ВООЗ заявили, що вже встановлено прямий зв'язок між пасивним курінням і раком носової порожнини у дітей. Більш уразливі до впливу пасивного куріння немовлята і діти дошкільного віку. 

Лікар-педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук, письменник і телеведучий Євген Комаровський

Зважаючи на лікарські висновки за результатами експериментів Всесвітня організація охорони здоров'я закликала всесвітнє суспільство стати на захист дітей від пасивного куріння, зазначивши, що стан здоров'я дітей значно покращиться, якщо батьки кинуть цю згубну звичку.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що захворюваність коронавірусом знижується в п'яти регіонах світу з шести — - ВООЗ.

Також ми писали, що Україні загрожує заразний індійський штам коронавірусу, - НАН

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом