До 30-річчя незалежності України учасники АТО битимуться за пояс чемпіона ARMY MMA
До 30-річчя незалежності України учасники АТО битимуться за пояс чемпіона ARMY MMA

До 30-річчя незалежності України учасники АТО битимуться за пояс чемпіона ARMY MMA

24 сепрня з нагоди Дня Незалежності України в Івано-Франківську відбудеться турнір з ММА серед воїнів ООС/АТО (колишніх та чинних). 

Про це повідомили в Армія Inform, посилаючись на заяву учасника АТО Назарія Кішака — радника мера Івано-Франківська.

Великий турнір серед українських бійців ООС/АТО проведуть на честь 30-ї річниці незалежності України. Така честь прийняти турнір дісталась Івано-Франківську. 

Турнір — це не просто видовище чи звичайне змагання

На Прикарпатті активно займаються реабілітацією українських бійців, які побували в зоні проведення бойових дій. Так, реабілітація стосується як фізичного здоров’я, так і ментального. Як розповів Назарій Кішак, який також був у зоні АТО, реабілітація воїнів на Прикарпатті відбувається й через спорт. Колишній боєць говорить, що таким чином у воїнів — колишніх та чинних — виходить вся зайва агресія. Щоб агресія не проявлялася в побуті, спортсмени залишають її на татамі. Займаються в секціях змішаних єдиноборств. 

Назарій Кішак

Назарій Кішак запевняє, що спорт, а саме єдиноборства, допомогли багатьом людям подолати негативні наслідки, які залишила по собі війна. 

Турніри вже проводилися

Раніше подібні турніри на Прикарпатті вже проводили. Однак до Дня Незалежності планують провести масштабний турнір, де буде набагато більше учасників. 

Крім того, в турнірі можуть взяти участь не тільки громадяни України. До участі можуть доєднатися спортсмени з Грузії чи Румунії, а також з інших країн. На турнір уже зареєструвалися 180 спортсменів. 

«Це буде перша четвірка гран-прі за титул чемпіона, тобто переможці, які будуть на цьому чемпіонаті, наступний поєдинок проведуть за титул пояса», — уточнює Кішак.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що життя одного з символів українського спорту під загрозою.

Також портал MY.UA писав, що відомий спортсмен Надаль програв головний для себе турнір.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом