6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хакери з усього світу намагаються зламати додаток "Дія": у Мінцифри пообіцяли за це мільйон
Хакери з усього світу намагаються зламати додаток "Дія": у Мінцифри пообіцяли за це мільйон

Хакери з усього світу намагаються зламати додаток "Дія": у Мінцифри пообіцяли за це мільйон

Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що хакери з усього світу намагаються зламати українську «Дію», але все марно.

Про це розповів в інтерв’ю виданню Сьогодні міністр Михайло Федоров.

За словами Михайла Федорова, «Дія» — дуже безпечний додаток. Близько місяця тому в Мінцифри навіть пропонували мільйон гривень хакеру, у якого вийде зламати «Дію». Поки мільйон досі залишився в міністерстві, бо нікому не під силу зламати цей додаток. 

Чим особлива «Дія» і чому вона така безпечна

Додаток «Дія», який допомагає створювати так звану державу в смарфоні став надзвичайно популярним за останній час. Розробники постійно працюють над його вдосконаленням. Михайло Федоров розповів, чому «Дія» така безпечна. З

а словами міністра, у додатку не зберігаються персональні дані користувачів, тому їх не можна зламати й використати у власних цілях. Федоров підкреслює, що «Дія» тільки відображає дані користувачів із офіційних реєстрів. Якщо щось станеться з ґаджетом користувача, то дані в реєстрах все одно залишаться в безпеці. 

«Ми пропонуємо виграти мільйон гривень етичним хакерам з усього світу, кому вдасться зламати Дію. Мільйон поки залишається у нас», — говорить міністр Михайло Федоров
Міністр Михайло Федоров

Електронна прописка за паперовими паспортами

Також Михайло Федоров розповів про те, над чим працюють нині в «Дії». Найближчим часом буде розглянуто законопроєкт про електронні прописки. 

Федоров коментує, що йому не подобається те, що громадяни мають щось доводити державі, пред’являти якісь документи. Міністр переконаний, що держава сама повинна все перевіряти у своїх базах. Тим більше, якщо для цього є ресурс.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що українська компанія здобула грандіозну перемогу на конкурсі в США.

Також портал MY.UA писав про нову функцію Google Street View.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом