Вибір сезонного букета — на що звернути увагу
Вибір сезонного букета — на що звернути увагу

Вибір сезонного букета — на що звернути увагу

Квіти у домівці завжди додають оселі затишку, краси. І мова не лише про кімнатні рослини у горщиках, а й про гарні букети та композиції. Зараз купити квіти можливо будь-якої пори - спеціалізовані магазини тішать покупців і в взимку, і навесні, і восени, і в спекотне літо. Тож чому не прикрасити свою домівку сезонними свіжими квітами?

Літні букети, на що звернути увагу?

Літо - щедра пора. Всього вдосталь, а рослин, що квітують в цей період, не перерахувати.

Флористи БукетЛенду у літніх букетах використовують:

  • садові квіти: гладіолус, клематіс, маргаритки, півонію, айстру, жоржини, антиринум, дарвінію, матіолу, троянди, іриси, цинії, кали, лілії;
  • польові: ромашки, дзвоники, волошки, маки;
  • також актуальні у композиціях влітку квіти соняшнику, гортензії, свіжа лаванда.

Можна обрати монобукети, в яких панує лише один вид квітів, або ж збірну композицію. З додатками у вигляді колосків злакових, листя півоній або без них.

Для того, щоб букет квітів улітку довго залишався живим, слід дотримуватися наступних правил:

  • обирати лише свіжі рослини;
  • звернути увагу на дотримання всіх норм щодо вологості і температури повітря магазином;
  • купувати букет вранці або замовити доставку квітів по Україні;
  • вдома не ставити композицію під прямі сонячні промені, обрати найбільш прохолодне місце;
  • кожного дня міняти воду.

Особливості осінніх композицій

Серед осінніх сезонних квітів популярними є гербери, айстри, іриси, хризантеми, троянди. Але флористи використовують не лише квіти для створення букетів, в хід ідуть усі щедрі дари осені і тоді з'являються композиції:

  • з яскравого осіннього листя,
  • з китиць калини, горобини,
  • з яблук, груш.

До осінніх букетів спеціалісти додають і горіхи, жолуді. Навіть маленькі декоративні гарбузики знаходять місце у квітковій композиції.

Загальний тон букетів - жовто-червоний з нотками коричневого, зеленого, білого.

Квіти взимку

Букети взимку формуються з квітів, що вирощуються в оранжереях або привезені з країн, де в цей час тепло. Найчастіше в квіткових магазинах можна замовити онлайн букети з трояндами, калами, амарилісом, ліліями, фрезією, еустомою, орхідеями.

Доволі часто букети взимку прикрашають шишками, гілочками хвойних дерев (кипарис, ялина, туя, ялівець), зимовими ягодами горобини, шипшини, барбарису, калини, збризкують білою фарбою для імітації снігу.

Також, створюючи оригінальні зимові композиції, флористи використовують сухі гілки дерев, коробочки бавовни, палички кориці, висушені кружальця апельсину, лимону, лайму. Такі букети не лише гарно виглядають, а й мають тонкий святковий аромат, що наповнює кімнату, де вони стоять.

Весняні квіти як ковток свіжого повітря

Після похмурої зими перші сезонні квіти як скарб. І саме ним часто надають перевагу покупці, обираючи ніжні тюльпани, духмяні нарциси, перший бузок у подарунок або для оформлення свого житла.

Флористи пропонують обрати кожному свій весняний букет з таких свіжих квітів:

  • з гіацинтів, аромат яких бентежить та надихає;
  • тюльпанів, що відрізняються не лише за кольором, а й за формою бутону. Є сорти, що візуально схожі на маленькі півонії від великої кількості пелюсток, або мають бахрому по краю пелюстки;
  • крокусів, ніжність яких буде як комплімент дівчині;
  • нарцисів.

Доповнюють букети пагонами бамбука, гілками верби, берези, корою, зеленню. Загальне забарвлення букетів - в ніжних тонах кремового, рожевого, бузкового, білого, блакитного, жовтого кольорів.

Обирайте свої сезонні квіти з доставкою в Києві чи іншому місті, в маленькому магазинчику чи великому. Головне, щоб букет був вашим, від якого з'являтиметься посмішка і гарний настрій!

Источник материала
Поделиться сюжетом