В РНБО ввели жорсткі санкції по відношенню до Фірташа і Фукса
В РНБО ввели жорсткі санкції по відношенню до Фірташа і Фукса

В РНБО ввели жорсткі санкції по відношенню до Фірташа і Фукса

Рішенням Ради національної безпеки і оборони України по відношенню до Дмитра Фірташа і Павла Фукса були введені жорсткі санкційні обмеження.

Про це стало відомо в ході брифінгу секретаря РНБО Олексія Данилова про результати засідання ради у п'ятницю, 18 червня.

У зв'язку з чим введені санкції проти Фірташа і Фукса

Як пояснив Олексій Данилов, санкційні заходи по відношенню до Фірташа введені через його участь в титановому бізнесі, а по відношенню до Фукса – у зв'язку з ситуацією навколо компанії "Голден Деррік".

Дмитро Фірташ і Павло Фукс

За словами Данилова, в ході засідання РНБО скасовані ліцензії, видані "недобросовісним надрокористувачам", говорячи про 4 ліцензії з видобутку титану, 3 - пов'язані з розробкою вуглеводів і про 2 рудні ліцензії, включно з цінними ліцензіями, які не використовували протягом 18, 19 і 17 років відповідно.

Крім того, Данилов відзначив перший за весь час незалежності України випадок добровільного повернення державі 2 ліцензій видобутку природного газу та сирої нафти компаніями з Харківщини та Дніпропетровщини, включаючи підприємство "Гео Альянс".

Секретар РНБО також додав, що до компаній, які повернули ліцензії, має відношення "один шановний бізнесмен з Дніпра".

По відношенню ще до яких осіб ввели санкції

Разом з тим, на Telegram-сторінці Президента України Володимира Зеленського з'явилося повідомлення про введення санкцій також проти двох відомих осіб.

Скрін посту Зеленського в Telegram

Так, санкційні обмеження введені по відношенню до гендиректора російської корпорації Чемезова С. В. і заступника голови ради директорів великого російського виробника титану "ВСМПО-Авісма" Шелкова М. Є.

Раніше MY.UA повідомляв про заяву Данилова з приводу української армії і Донбасу.

Також ми розповідали, що Арсена Авакова можуть відсторонити від посади голови МВС.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом