Українців готують до війни: Мінкульт випустив брошуру, як поводитися у випадку атаки
Українців готують до війни: Мінкульт випустив брошуру, як поводитися у випадку атаки

Українців готують до війни: Мінкульт випустив брошуру, як поводитися у випадку атаки

Українців готують до війни. Громадянам намагаються вселити думку, що військові дії можуть спалахнути на їх території в будь-яку хвилину і закликають бути готовими до цього. Заодно в брошурі йдеться не тільки про те, як фізично захистити себе, але і як протистояти ворожій пропаганді.

Брошуру від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки можна завантажити, перейшовши за посиланням.

Заголовна сторінка брошури

Радять вірити лише тому, що віщають державні ЗМІ

Автор борошюры "Що робити в разі надзвичайної ситуації або війни"- центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки, що функціонує при Мінкульті. У вступному слові не обійшлося без згадки про російську агресію, хоча поради, які там даються, можуть бути застосовні до будь-якої надзвичайної ситуації, викликаної військовими діями.

Брошура містить кілька розділів, в яких містяться поради, як підготуватися до можливої евакуації або навіть втечі із зони військових дії, а також, як залишитися в живих навіть якщо навколо все кишить озброєними ворогами.

"Ідеологічний" розділ дає поради громадянам, як не стати жертвою ворожої пропаганди. Виявляється, для цього потрібно довіряти лише інформації з офіційних урядових сайтів і тому, що розповідає телеканал "суспільний".

10 порад з брошури

Не можна вірити поганим чуткам про керівництво країни, бо вони виходять зі стану ворога, який поставив собі за мету деморалізувати українське суспільство і змусити його засумніватися в тому, що країна може дати відсіч агресору, пишуть в рекомендаціях.

Є чимало практичних рекомендацій, як поводитися в зоні військових дій

З рекомендацій, які можуть стати в нагоді в будь – яку хвилину-вміння триматися в присутності ворога. Брошура містить поради, куди ховатися в разі обстрілу, як не спровокувати противника на агресивні дії, і як постаратися вижити, якщо ніщо навколо не розташовує до виживання.

Зокрема, автори керівництва розповідають, як правильно зібрати " тривожний чемоданчик або як зібрати аптечку, як діяти, якщо поруч поранили людину, і який одяг менше приверне увагу ворога. 

"Зберігайте брошуру в доступному місці, щоб в необхідний момент швидко ними (порадами) скористатися",- оптимістично підсумовують автори видання.

Нагадаємо, що Росія відкрила вогонь по кораблю біля берегів окупованого Криму.

Також деякий час назад на Донбасі ЗСУ зазнали втрат: вічна пам'ять.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом